Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKLONI U povodu proslave Dana života

Caritas je darivao sve bebe i majke

02.02.2009.
u 15:26

ZADAR – U povodu proslave Dana života djelatnici Caritasa Zadarske nadbiskupije posjetili su danas rodilje u rodilištu zadarske Opće bolnice na Odjelu ginekologije. Tom su ih prilikom nadarili potrepštinama za majke i bebe.

Potrepštine
Kako je istaknuo don Ivica Jurišić, ravnatelj zadarskog Caritasa, oni već godinama obilježavaju Dan života i sve rodilje koje zateknu na ginekologiji nadare simboličnim poklonima kako bi podržali novorođenčad i njihove majke.

– Na žalost, još u Hrvatskoj imamo previše pobačaja, a nas je sve manje na planetu pa je ova gesta ujedno i poticaj za rađanje djece. S druge strane, Caritas koliko može pomaže i tamo gdje treba materijalno, i roditeljima i djeci – kazao je don Ivica Jurišić i dodao da osim što na Dana života daruju bebe i njihove majke, bolesnike u biogradskoj bolnici posjete za Dan bolesnika.

Nekoliko novopečenih majki, ali i onih koje već imaju djece ugodno su se iznenadili posjetom djelatnici zadarskog Caritasa jer većina ih nije ni znala da će ih posjetiti i nadariti, a još manje da je to u povodu Dana života.

Tako se ugodno iznenadila i Jasminka Vukić, koja je prije nekoliko dana rodila blizance, sina i kćer, pa će joj i ova donacija dobro doći.

– Već sam majka i imam djevojčicu od devet i pol godina, a sada sam dobila blizance. Osjećaj je prekrasan, blagoslov je imati dijete, a blizance pogotovo – kazala nam je Jasminka Vukić, koja će svojim blizancima najvjerojatnije dati imena Mia i Adrian.

Na Odjelu ginekologije bio je i dr. Dinko Kulišić, specijalist ginekologije i opstetricije, koji je istaknuo da je lani rođeno 1760 djece, nešto više curica nego dječaka, ali ipak više nego godinu prije.

Metoda sa stolčićem
Dr. Kulišić posebno ističe da u posljednje dvije godine imaju metodu stolčića, što znači da ženama pružaju alternativnu metodu rađanja, koja je i te kako dobro prihvaćena. Također, u OB-u Zadar već godinama provode i tečaj na kojemu trudnicama nastoje objasniti sve povezano uz trudnoću, porođaj i babinje kako bi ih pripremili za sve što ih očekuje. Lani je svijet u zadarskoj Općoj bolnici ugledalo više od 25 blizanaca, što je više nego ikad do sada u jednoj godini.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije