Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sanacija štete

Bura u podvelebitskom području se smiruje, sutra novi jaki udari

karlobag
Foto: Snimio Ivan Jurišić
1/3
08.02.2012.
u 17:10

Sinoć je u Donjoj Kladi bura odnijela krov koji je oštetio još pet kuća – kazao je senjski gradonačelnik

Iako su jučer udari vjetra uz Jadransku magistralu puhali na mahove i do 145 kilometara na sat, danas se situacija bitno smirila, no već sutra prognostičari najavljuju novo jačanje bure.

Kako doznajemo, u 16 sati udari vjetra na području Karlobaga puhali su jačinom od 104 kilometra na sat, dok je u Senju zabilježeno 90 kilometara na sat.

Gradonačelnik Senja na terenu

Gradonačelnik Senja prof. Darko Nekić kazao nam je da su sve ekipe cijeli dan na terenu, zbraja se šteta, saniraju se krovovi, donosi se hrana i ogrjev potrebitim stanovnicima.

– Sinoć je u Donjoj Kladi bura odnijela krov koji je oštetio još pet kuća, a problem nam zadaje i krov na tvornici trikotaže. Ekipe su danas posjetile starije osobe, napravile popis onih kojima su potrebna dodatna drva za grijanje. Probili smo mnoge ceste koje su zapriječili drveni stupovi koje je srušila bura – kazao je gradonačelnik.

Nadaju se i popravku električnih stupova da bi struja što prije stigla u podvelebitske zaseoke, no ako se taj problem nastavi, imaju spremne i agregate.

Sutra vraćanje električne energije

U kontaktu je s načelnikom općine Karlobag Ivicom Tomljenovićem. Prikupljaju svu potrebnu dokumentaciju, no još uvijek nije sigurno odlučeno hoće li županu uputiti zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode.

Sutra se i kreće u veliku radnu akciju Elektrolike koju čeka zahtjevan posao vraćanja električne energije. Pomoć stiže iz pulske, riječke, varaždinske i zagrebačke elektrane, a iz Slavonskog Broda stigao je potrebni materijal.

– Za sutra smo organizirali 120 ljudi, 30 grupa montera po četiri čovjeka. Danas smo otklonili najnoviji kvar u Krivom Putu te popravili šest, sedam trafostanica. Problem nam stvaraju još uvijek zatvorene ceste pa ne možemo voziti materijal – kazao je šef Elektrolike Nikola Šulentić.

Iako je jučer 3200 kupaca električne energije bilo bez struje, danas je taj broj smanjen na oko 1800.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije