Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DZS:

Broj zaposlenih u industriji pao 3,2 posto na godišnjoj razini

Ilustracija
Foto: Goran Kovacic/pixsell
31.10.2019.
u 07:28

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 32,9 posto, te u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 15,9 posto

Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine ostao je nepromijenjen u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine manji za 3,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u rujnu u odnosu na kolovoz razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 6,2 posto, u proizvodnji duhanskih proizvoda te u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 2,5 posto.

Broj zaposlenih istodobno je najviše pao u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 4,7 posto, te u proizvodnji pića, za 1,4 posto.

Godišnja usporedba pokazuje da je u rujnu najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 9,1 posto.

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 32,9 posto, te u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 15,9 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih devet mjeseci ove godine je porasla 4 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.

Komentara 2

CR
CROLINDA
08:19 31.10.2019.

broj zaposlenih pada a broj političara raste - Znao je Ciceron…68 g.pr.Kr. - Siromah radi - Bogat iskorištava prvoga - Vojnik brani obojicu - Porezni platiša plaća za svu trojicu - Lutalica odmara se za četvoricu - Pijanac pije zaijanac pije za petoricu - Bankar potkrada svih šest - Odvjetnik zavađa svu sedmoricu - Liječnik ubije svih osam - Pogrebnik pokopa svih devet - Političar živi na račun svih deset

SA
samoborka
13:45 31.10.2019.

Zato broj nastavnika raste iz godine u godinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije