Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Broj zaposlenih u industriji pao 3,2 posto na godišnjoj razini

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 32,9 posto, te u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 15,9 posto
31. listopada 2019. u 07:28 2 komentara 181 prikaza
Ilustracija
Foto: Goran Kovacic/pixsell

Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine ostao je nepromijenjen u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine manji za 3,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

ZAKON O PRERADI DRVA Drvoprerađivačka industrija najveći neto izvoznik u Hrvatskoj: 'Sirovine ima za sve'

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u rujnu u odnosu na kolovoz razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 6,2 posto, u proizvodnji duhanskih proizvoda te u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 2,5 posto.

Broj zaposlenih istodobno je najviše pao u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 4,7 posto, te u proizvodnji pića, za 1,4 posto.

Godišnja usporedba pokazuje da je u rujnu najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 9,1 posto.

3. maj Riječko brodogradilište Usponi i padovi 3. maja: Nekad je bio 16. na svijetu, s prihodom od 110 milijuna dolara

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 32,9 posto, te u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 15,9 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih devet mjeseci ove godine je porasla 4 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • CROLINDA:

    broj zaposlenih pada a broj političara raste - Znao je Ciceron…68 g.pr.Kr. - Siromah radi - Bogat iskorištava prvoga - Vojnik brani obojicu - Porezni platiša plaća za svu trojicu - Lutalica odmara se za četvoricu - Pijanac pije za ... prikaži još!ijanac pije za petoricu - Bankar potkrada svih šest - Odvjetnik zavađa svu sedmoricu - Liječnik ubije svih osam - Pogrebnik pokopa svih devet - Političar živi na račun svih deset

  • samoborka:

    Zato broj nastavnika raste iz godine u godinu.