Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Pali" na granici

Otkriveno čak 45 putnika s krivotvorenim PCR testovima

Gužve na ulasku u Hrvatsku na graničnom prijelazu Pasjak
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
18.01.2021.
u 15:30

Krivotvorene testove zdravstvenih ustanova iz Bosne i Hercegovine imali su uglavnom državljani te zemlje

Otkako je uvedena zabrana ulaska u Hrvatsku iz BiH bez posjedovanja negativnog PCR testa, granična policija i carinici na graničnim prijelazima u Brodsko-posavskoj županiji nerijetko se susreću s osobama koje se pokušavaju "prošvercati" s lažnim testovima.

Naime, negativan PCR test ili liječnička potvrda da ste preboljeli covid-19 jedini su dokumenti koji omogućavaju slobodan ulazak u Hrvatsku. Stoga se oni sve češće krivotvore. No, proteklog je vikenda zabilježen svojevrsni rekord - samo na jednom graničnom prijelazu zabilježeno je više desetaka osoba koje su u Hrvatsku pokušale ući s krivotvorenim testovima.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, u subotu i nedjelju otkriveno je čak 45 pokušaja ulaska u zemlju s krivotvorenim testovima.

- Na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski službenici su utvrdili da su 43 osobe, uglavnom državljana Bosne i Hercegovine, prilikom granične kontrole predočili krivotvorene PCR testove koji su izdani u BiH. Na graničnom prijelazu Slavonski Brod evidentirane su dvije osobe koje su na uvid dale krivotvorene testove – izvijestili su iz policije.

Policijski službenici protiv svih osumnjičenika podnose kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave redovnim putem, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Utvrdi li se da su krivi, prijeti im kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Komentara 4

ZE
zecopas
03:32 20.01.2021.

Ovo je stvarno sad već postao čisti fašizam. Yebala ih korona da ih jebala!

MA
Markbabic
21:29 18.01.2021.

Koja bahatost vladajući zatvorili granice a kad se trebalo braniti onda se moglo,,majko mila sta dezert eri zajedno sa srb ima rade

CR
crocro
15:47 18.01.2021.

Prijeti im kazna zatvora do 3 godine. Ali najvjerojatnije da će dobiti ukor, ili vjetnu kaznu s nekom dodatnom mjerom. Praktički to nisu kazne ako djela ne ponove. Prava kazna je gotovina u utvrđenom iznosu od minimalno 5000 eura i to ne na način ako plaća odmah da je kazna upola manja, nego da se plaća u punom iznosu u roku od 7 dana, a ako se ne plati u roku ili nema novaca, onda ide na dobrotvorni rad, raščišćavati ili graditi na Bnovini i sl. Nema ukora, uvjeta i sl. Pa kada se to pročuje da funkcionira, nema više krivotvorenja. A za ukor im se isplati krivotvoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije