Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pas boje neba

Brođanin snimio akcijsku komediju o prijateljstvu dječaka i doge

Mužević i doga
Vedran Balen
17.04.2014.
u 16:48

Životinje su glavni glumci u gotovo svim filmovima koje je za svog četverogodišnjeg redateljskog staža snimio Brođanin Hrvoje Mužević

Snimanje scena sa životinjama općenito se smatra jednim od najzahtjevnijih zadataka u svijetu filma, no upravo su životinje glavni glumci u gotovo svim filmovima koje je za svog četverogodišnjeg redateljskog staža snimio Brođanin Hrvoje Mužević.

U fokusu njegova najnovijeg uratka "Pas boje neba", koji je premijerno prikazan u Slavonskom Brodu, jeste priča o dječaku i psu, čije prijateljstvo prolazi kroz kušnje odrastanja, krize, kredita i novčanih problema. Riječ je o 50-minutnoj akcijskoj komediji koja na satiričan način progovara o veterinarima, uzgoju, političarima i društvu općenito, s hommageom mnogih filmova.

- Godinama uzgajam njemačke doge, a snimanjem sam se počeo baviti upravo zato što je riječ o psima koji vole glumiti, odnosno vole zadatke. Većinu kadrova snimili smo u šumskim lokacijama u brodskoj okolici, a neke i u gradskom središtu – kaže redatelj Mužević. U glavnoj ulozi je plava njemačka doga Chosen One von Unterwein, koji se za potrebe snimanja mačem i pištoljem borio s ljudima, a izveo je i mnoge fraze iz crtića. Uz Chosena glumi i njegova baka Saabor, nagrađivana "filmska diva" koja se proslavila vožnjom auta. Tu su još i srne, veprovi i mnogi drugi psi u duhovitim rolama.

>> 'Odabrani iz Podvinja' europski je šampion

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije