Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naslijedio linića

Tko je Boris Lalovac, novi ministar financija?

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.05.2014.
u 11:27

Boris Lalovac magistrirao je financije i fiskalnu politiku na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a u Ministarstvo financija došao je iz Raiffeisen Leasinga

Premijer Zoran Milanović smijenio je Slavka Linića i najavio da će funkciju ministra financija preuzeti njegov zamjenik Boris Lalovac.

– Ne vidim više mogućnost za nastavak suradnje s ministrom Linićem. Predstečajne nagodbe diskrecijski su postupak i moraju biti besprijekorne bez ikakve sumnje. Država se ne može oštećivati i tu se ne može govoriti o očuvanju radnih mjesta – kazao je premijer Milanović obrazlažući smjenu Linića. Dodao je da je ovdje ''riječ o političkoj odgovornosti te da se na takav način ne može raditi'' i zahvalio Liniću na doprinosu u Vladi.

– Gospodin Lalovac obrazovan je mladi stručnjak, s relevantnim bankarskim iskustvom, koji poznaje sve procese i praktički posao može početi raditi odmah – opisao je premijer novog ministra.

Novi ministar financija  Lalovac rođen je 1976. godine u Splitu. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku 2000.godine. Šest godina poslije magistrirao je financije i fiskalnu politiku na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Oženjen je, govori talijanski i engleski, a osim radnog, posjeduje i bogato iskustvo predavača na poslovnim školama.

Prva radna iskustva stekao je kao stručni suradnik za financije u Auto-Hrvatska d.d.  u Zagrebu. Ondje je bio zaposlen od 2001. do 2003. Zatim postaje zamjenik voditelja kontrolinga u zaprešićkoj kompaniji Karbon-Nova d.o.o. Godine 2005. postaje direktor Sektora računovodstva, financija i izvještavanja u Raiffeisen Leasingu, gdje je radio sve do dolaska u Ministarstvo financija.

Predavao je na Sveučilištu u Splitu, Visokoj poslovnoj školi Libertas te na Visokoj školi za financije i pravo Effectus u Zagrebu kolegije kao što su Analiza financijskog izvještaja, Kontrola i revizija, Kontroling, Upravljanje financijama u trgovini i Menadžment banaka.

>>Boris Lalovac: Objavit ćemo poštuje li država rokove plaćanja

>>Boris Lalovac: 'Pljačka stoljeća bio je stari zakon o stečajevima'

Komentara 132

Avatar una12
una12
11:47 06.05.2014.

Izmjena ministra nece spasit ovu vladu od losih rezultata. Bilo bi posteno da je Mialnovic dao ostavku, ovako vise ne ide dalje, RH sve dublje toni u recesiji.

CB
Conan Barbarin
11:40 06.05.2014.

e tek sada će hrvatska bankrotirati kad nam ovaj upravlja financijama, hitno nam trebaju prijevremeni izbori da spasimo što se spasiti može

Avatar dolazi
dolazi
11:41 06.05.2014.

po faci ,izrazu lica i sitnm očima, još jedan u nizu budućih lopova????nadam se da griješim, ali ne vjerujem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije