Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bojan Gudurić niječe krivnju i novac troši na duhan

Kada je izručen Hrvatskoj, Gudurić je uza se imao oko 400 eura, a sada mu je na pologu ostalo manje od 2000 kuna koje troši na potrepštine.
15. ožujka 2010. u 09:12 2 komentara 50 prikaza
bojan gudurić
Foto: POOL/PIXSELL

ZAGREB – Nisam kriv! – očekivano je danas u velikoj sudnici zagrebačkoga Županijskog suda kazao Bojan Gudurić (29), jedan od optuženih za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. Gudurić je bio u bijegu, a na početku veljače predao se policiji u Banjoj Luci. Pošto je krajem veljače izručen Hrvatskoj, prije dva tjedna prvi se put, mršav i ispijen, pojavio u sudnici.

Imao 400 eura

Ročište je tada odgođeno kako bi Gudurić proučio sudski spis te eventualno izabrao drugog odvjetnika. Na upit Ivane Kršul, predsjednice sudskog vijeća, je li našao odvjetnika, Gudurić je odgovorio:

– Nisam se još dogovorio o branitelju, poslužit će i ovaj.

Tom rečenicom mislio je na Dragana Baltića koji mu je postavljen za odvjetnika po službenoj dužnosti, no Gudurić u svakom trenutku tijekom postupka ima pravo izabrati drugoga odvjetnika.

Inače, kako doznajemo, otkako je u pritvoru zatvora u Remetincu, nitko ga nije posjetio niti mu je na zatvorsku adresu stigla pošta ili ikakav paket. Potrepštine, poput cigareta, kupuje u zatvorskoj kantini, za što je do sada potrošio oko 1000 kuna pa na svom računu trenutačno ima oko 2000 kuna. Toliko mu je ostalo od 400 eura, koliko je donio sa sobom u pritvor. Osim novca, u Remetinec je ponio i nešto odjeće pa se ne mora služiti zatvorskom. Gudurić je sam u ćeliji, a na njegovo ponašanje za sada nema primjedaba.

Sporni Knežević

Postupak je danas formalno morao početi ispočetka. Tužitelj i branitelji složili su se o tome da se pročitaju iskazi do sada saslušanih svjedoka, a jedino neslaganje imali su oko iskaza Ratka Kneževića. Za obranu je nevjerodostojan svjedok te su ponovno inzistirali na tome da ga se ne saslušava. Nisu željeli ni da se čita iskaz koji je dao prije desetak dana. No sutkinja Kršul odlučila je da ga neće ponovno saslušavati već će njegov iskaz pročitati.

Kad je riječ o drugim dokaznim prijedlozima, obje su strane ostale pri već predloženim. Branitelji tako traže da se iz spisa kao nezakonit izdvoji iskaz Roberta Matanića koji je on dao u istrazi 22. prosinca 2009., a o tome će se odlučiti naknadno.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • Avatar sultan46
    sultan46:

    Hahhaha doneo je 400 € potrosio 1000 kn i ima jos 2000 kn. nisam znao da je tecak toliko skocio da za 400 € dobijes 3000 kn.. Di je ta mjenjacnica da i ja promjenim koji euro????ß

  • -obrisani-:

    Da je jadnom Gduriću sad znati tko je bacio Simića u Jarunsko jezero, bez udova i glave. Dali je to netko iz Zagreba ili iz Beograda. Netko ko ima veze i sa policijom.