Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Volim Hrvatsku"

Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode - nagrađeni najbolji radovi

nagrade
Matija Topolovec/Pixsell
29.06.2010.
u 13:31

Na natjecanju koje se već održava trinaestu godinu, sudjelovali su svi dječji vrtići i osnovne škole u zemlji, a u uži izbor ove je godine ušlo 40 likovnih radova i 21 literarni rad.

- Želimo da svako dijete shvati da životni okoliš i uži zavičaj te na kraju cijela domovina ovise o nama samima. Raduje nas da akcija nije ušla u rutinu i da svake godine iznova ima entuzijazma i sve snažnijeg interesa u školama. Zbog toga treba zahvaliti učiteljima i mentorima te naravno učenicima, odnosno djeci, koji su tu inicijativu iznimno dobro prihvatili - rekao je danas u Krapini Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice prilikom dodjele dodjela nagrada i priznanja najboljima na nacionalnoj razini u ekološko-edukativnoj akciji Volim Hrvatsku na temu "Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode".

Na natjecanju koje se održava već trinaestu godinu sudjelovali su svi dječji vrtići i osnovne škole u zemlji, a u uži izbor ove je godine ušlo 40 likovnih radova i 21 literarni rad. U konkurenciji dječjih vrtića u kategoriji likovnih radova najboljim je proglašen onaj Noe Jamesa Kulaša Reida iz Dječjeg vrtića Lastavica iz Punta, dva druga mjesta osvojili su Marija Novalić iz Dječjeg vrtića Tratinčica iz Grubišnog Polja i Josip Zrilić iz DV Bubamara iz Benkovca, a dva treća mjesta zajednički radovi iz vrtića Ivančica iz Koprivnice i Potočnica iz Sinja.

U kategoriji osnovnih škola najljepše je crtala Josipa Pahić iz OŠ Marije Jurić Zagorke iz Zagreba, a druga dva mjesta osvojile su Lea Ledinščak iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave i Doris Misir iz OŠ Draganić, Područna škola Mrzljaki. Treća mjesta u istoj kategoriji osvojile su učenice Lorena Mandić i Dora Radotić iz OŠ Julije Kempfe iz Požege te grupni rad učenika OŠ Zamet iz Rijeke. Najboljim literarnim radom učenika osnovnih škola proglašen je onaj Maje Gregor iz OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog iz Koprivnice, drugo mjesto osvojio je Zdenko Zajać iz OŠ Nikole Tesle iz Rijeke, a treće mjesto Monika Mavrić iz OŠ Pavla Belasa iz Prigorja Brdovečkog.

Nakon svečane dodjele priznanja i nagrada djeca i učenici obišli su Muzej krapinskih neandertalaca, što je, kako je rekao Niko Bulić, bio i jedan od glavnih razloga što se manifestacija ove godine održala u Zagorju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije