Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIČANJE MAJORA

Hrvatski župan zgrožen Dodikovim spotom: 'Tepić nije nikakav heroj nego luđak'

Foto: Zeljko Hladika/Borislav Zdrinja/PIXSELL
1/3
22.10.2022.
u 19:59

Srpski član Predsjedništva BiH u subotu je ranije objavio snimku u kojoj poziva bosanske Srbe da se idućeg tjedna okupe u Banjoj Luci u ''prosvjedu protiv zavojevača'' te poručio im da ''pokažu da su potomci Gavrila Principa i Milana Tepića''

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić izjavio je kako je zgrožen potezom Milorada Dodika koji je objavio spot u kojem poziva bosanske Srbe da se ugledaju na majora Milana Tepića koji je 1991. minirao bjelovarsku barutanu.

Naime, srpski član Predsjedništva BiH u subotu je ranije objavio snimku u kojoj poziva bosanske Srbe da se idućeg tjedna okupe u Banjoj Luci u ''prosvjedu protiv zavojevača'' te poručio im da ''pokažu da su potomci Gavrila Principa i Milana Tepića''.

- Zgrožen sam spotom u kojem se poziva Srbe da se ugledaju na majora Tepića, čovjeka koji je ubio 11 hrvatskih branitelja, naših sugrađana čija žrtva nikad ne smije biti zaboravljena - izjavio je Marušić, prenosi Klikni.hr.

Također je naglasio kako major Tepić ''nije bio nikakav heroj, nego osoba koja je vlastite vojnike držala kao taoce''. 

- Danim prije dizanja barutane u zrak, ročnici s barutane predavali su se bjelovarskim diverzantima koji su skladište u šumi Bedenik držali u okruženju. Gotovo svi koji se su predali bili su Srbi - naveo je Marušić.

- Jednog od njih pokušali su vratiti u vojarnu da kaže ostalima da slobodno izađu i da će biti pušteni kućama, ali zamislite, on je odgovorio ‘da se tamo ne vraća ni mrtav’. Tepić je skladište dignuo u zrak na sam dan oslobođenja Bjelovara od JNA i to u trenutku kad su sve svi vojnici koji su bili u spomenutom skladištu predavali hrvatskim braniteljima. Preživjeli su pukim spletom okolnosti, jer se predaja odvijala iza novosagrađenog objekta koji ih je spasio od eksplozije - naglašava.

Također je naveo kako su svi vojnici s Barutane koji su se predali bili pušteni svojim kućama bez obzira na nacionalnost.

- Dakle, većina pripadnika JNA, uključujući i Srbe shvaćala je besmisao razaranja Bjelovara, što nam jasno pokazuje da Tepić čak ni za Srbe nije bio nikakav heroj, nego luđak koji je bio spreman uz Bjelovar i Bjelovarčane pobiti i vlastitu vojsku. Vječna slava hrvatskim vitezovima koji su poginuli u oslobađanju svog i našeg grada - zaključio je Marušić.

>> VIDEO Detalji užasa u Sisku: Čuo se jak tresak i plač, mještani su u šoku. U tragediji poginuli vlasnik obrta (38) i radnik (22)

Komentara 76

LA
laptopxp1
20:48 22.10.2022.

Gavrilo Princip ubio je trudnu ženu, a Tepić ročnike JNA koji su se željeli predati, a on im nije dao da izađu. Ta dvojica su heroji tamna po srpskoj mjeri.

Avatar Mario1000
Mario1000
20:18 22.10.2022.

Pitaju Milanovica ističe potvrdit Miloradovu tezu o Heroji Tepicu i Gavrilu

Avatar Pešča
Pešča
20:23 22.10.2022.

Hoće Zoka dati orden svom prijatelju Dodiku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije