Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ POTRAGE Odbjegli Mario Kompanović (32), osuđen na 14 godina, opet je iza rešetaka

Bjegunac Kompanović sam se javio policiji

01.02.2009.
u 12:03

POŽEGA - Mario Kompanović (32), dvostruki ubojica, osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstva bračnog para iz Belog Manastira, koji je u subotu navečer pobjegao iz Kaznionice u Požegi, uhićen je  u 14.40 sati u Zagrebu, priopćila je policija.

Bijeg poslije večere
Kako doznajemo, sam se javio u Prvu policijsku postaju u Zagrebu, nakon čega je odveden u zatvor u Remetincu.

– Zatvorenik je bio na večeri i potom na prozivu, a pobjegao je između 20.40 i 21.10 sati. Kad je primijećeno da nije na odjelu, odmah je u 21.30 krenula potjera za njim.

O tome je obaviješteno više policijskih uprava kao i granični prijelazi u Slavonskom Brodu i Donjem Miholjcu. Kompanović je k nama krajem listopada premješten iz zatvora u Gospiću.

Otkako je ovdje u Požegi, nije se služio nikakvim pogodnostima.

S njegovim ponašanjem nismo imali problema – kazala je Ksenija Pavlović, načelnica Odjela tretmana Kaznionice u Požegi.

Nisu zatvoreni
U muškom poluotvorenom odjelu, što govori i sam naziv, zatvorenici nisu neprestano zatvoreni u ćelijama nego se slobodno mogu kretati po hodnicima, ići na tuširanje i slično pa bjegovi iz odjela nisu nemogući kao iz ustanova zatvorenog tipa.

Sada će se za Kompanovića pisati prijedlog da se vrati u neku od ustanova zatvorenog tipa, što je, kaže načelnica Pavlović, uobičajeni postupak nakon bijega ovakvih zatvorenika.

Odmah nakon što je uočeno da je Kompanović pobjegao policija je raspisala tjeralicu za cijelo područje RH, medijima je potom razdijeljena njegova fotografija, a građani se pozivaju da sve informacije dojave na broj 92.

Podsjetimo da je prije dvadesetak dana iz požeške Kaznionice pobjegao diler Željko Rukavina zvani Moljac, za kojim policija još uvijek traga.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije