Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovo

Bivšeg policijskog zapovjednika u K. Mitrovici terete za ratne zločine nad Albancima

05.02.2014.
u 22:00

Dragoljub Delibašić, nekadašnji zapovjednik policijske postaje u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice sam se prijavio policiji na sjeveru Kosova

Dragoljub Delibašić, nekadašnji zapovjednik policijske postaje u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice sam se prijavio policiji u mjestu Leku na sjeveru Kosova nakon što je doznao da mu prema nalogu Eulexovog tužitelja iz Specijalnog tužiteljstva Kosova prijeti uhićenje. Kako mediji u Srbiji prenose Eulexov je priopćio kako je Delibašić "optužen da je, postupajući u svojstvu zapovjednika policije u Mitrovici 1999. i 2000. poticao na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva oduzimanjem života drugih osoba
iz nacionalnih motiva, koje je počinjeno u sudioništvu s Oliverom Ivanovićem, navodnim vođom 'Čuvara mosta'".

Njegov odvjetnik je medijima priopćio kako se njegov branjenik, na prvom saslušanju pred međunarodnim tužiteljima danas u Prištini, branio šutnjom. Kako je odvjetnik pojasnio, Delibašića terete za ratne zločine za koje može biti osuđen od deset godina zatvora do doživotne zatvorske kazne. Mediji podsjećaju da je "Čuvari mosta" naziv za skupinu ljudi koja je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, za povlačenja srpske vojske i policije s Kosova 1999. kada je počelo NATO-bombardiranje, a i nakon toga branila taj dio grada od upada Albanaca. Ime su dobili jer su neprestano dežurali na dva mosta na Ibru koji razdvajaju sjeverni srpski, od južnog albanskog dijela Kosovske Mitrovice.

>> Srbija će formalno ili neformalno morati priznati Kosovo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije