Naslovnica Vijesti Hrvatska

BiH nudi rješenje za autocestu do Dubrovnika koridorom kroz Neum

Izgradnju autoceste koja bi bila neumska obilaznica financirali bi novcem iz europskih fondova - kaže Izet Bajrambašić
19. travnja 2012. u 23:38 215 komentara 2134 prikaza
autocesta rijeka-zagreb
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Bosna i Hercegovina ponudila je rješenje Hrvatskoj kako povezati autocestu s Dubrovnikom. Naime, u HTV-ovom Dnevniku 3 večeras je pomoćnik ministra infrastrukture i komunikacija BiH Izet Bajrambašić ponudio Hrvatskoj da izgrade autocestu koja bi na jedan način bila i obilaznica grada Neuma.

– Jednim dijelom bi bila neumska obilaznica, a drugim potpuno zatvoreni koridor. Njime bi se potovalo bez zaustavljanja i bez carine, a izgradnju bi financirali novcem iz europskih fondova – pojasnio je Bajrambašić.

Sličnog je razmišljanja i novi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

– Mogu odgovorno reći da će jedan od prvih mojih poteza biti sastanak sa bosanskim ministrom prometa i transporta oko dogovora koridora iza Neuma, koji će prolaziti teritorijem BiH, kako bi se na taj način otvorio hrvatski jug – rekao je Hajdaš Dončić.

VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

  • jožek2:

    Konačno jedan ozbiljan i po svj prilici puno jetiniji i prihvatljiviji prjedlog kojeg bi bilo dobro razmotriti i proučiti, a ne uludo bacati novac u ovim teškim vremenima., i kad bi izgradnju kontrolirale Evropske banke koje če i financirati projekt, ... prikaži još! da nebi opet cjena kilometra autoceste narala sa 2miliona Eura na 16.

  • mareiaco:

    Za ovako nešto triba referendum.Ja kolko znam Neum nije u Hrvatskoj.Hrvatska mora biti cjelovita a ne preskakat preko bosne .Ko je vama dao za to mandat.

  • parasa:

    Najpametnije, najjeftinije i najbolje rješenje za Hrvatsku.