Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Beživotno tijelo malog Vigga pronašli su među brodovima

02.07.2009.
u 20:50

Trogodišnji dječak Viggo Uroda preminuo je u splitskom KBC-u, nakon pet dana kome u koju je upao nakon što je u subotu oko 18 sati spletom nesretnih okolnosti u igri pao u more nedaleko od kuće kod bake u Betini na otoku Murteru. Što se točno dogodilo i koliko je dječak dugo bio u moru ni danas nije poznato.

Donio hrenovke i nestao
– Bio je miran dječak, igrao se cijelo vrijeme.

U jednom trenutku odnio je baki hrenovke i rekao joj da ih skuha. Kad su bile gotove, više ga nije bilo u blizini. 
Tražili smo ga u dvorištu, na ulici, na obali, bezuspješno. Nigdje ga nije bilo. Nakon desetak minuta traženja, ispred susjedove kuće ugledali smo beživotno tijelo gdje pluta među brodovima. 
Bog nam pomogao, stalno je netko bio s malim, ali dogodilo začas – ispričala nam je kroz suze Rajka Uroda (77), prateta trogodišnjeg dječaka.

Cijela Betina je u šoku, Ulica brodograditelja zavijena je u crno.

Susjedi i prijatelji obitelji skrivaju suze.

– Vrlo brzo je došla Hitna medicinska pomoć. Dječak je bio bez svijesti, odmah su ga pokušali reanimirati, ali bilo je uzalud – rekli su vidno šokirani susjedi.

– Velika nesreća! U srijedu popodne javili su nam da je dijete prestalo disati. Da sam mu bar mogla pomoći... Ne mogu vjerovati, još ne možemo posložiti kako se to dogodilo. Baka je dobro pazila na dijete i svi smo drugi bili tu u blizini i gledali ga – ispričala je nesretna Rajka.

Krive buku dizalice
– Ali, zapišite i to: sigurno bismo ga bili čuli kad je pao u more, ako je vikao, da stalno ne bruji dizalica ACI marine čiji smo susjedi – dodala je. Djelatnici PU šibensko-kninske tvrde da su odmah nakon dojave o nesreći izašli na teren, ali naglašavaju da postupanja uopće nije bilo, jer je riječ o nesretnom slučaju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije