Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bernardić: Vidjeli smo dvije godine nečinjenja, anemičnosti i afera

Predsjednik SDP-a istaknuo je i da Plenković pod svaku cijenu pokušava kupovinom ruku u Saboru, i tako da ga podržavaju mnogi optuženici za kaznena djela, održati svoj premijerski stolac
19. listopada 2018. u 14:10 36 komentara 544 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Dvije godine mandata vlade Andreja Plenkovića je dvije godine političke korupcije, bez bilo kakvih reformi, ocijenio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Davor Bernardić i Branko Grčić U saborskoj proceduri Prijedlog SDP-a: Od 1. siječnja plaće bi rasle minimalno 330 kuna mjesečno

- Vidjeli smo dvije godine nečinjenja, anemičnosti, afera, dvije godine neodgovornosti i dvije godine bez ikakvih reformi i dvije godine političke korupcije. Plenković pod svaku cijenu pokušava kupovinom ruku u Saboru, i tako da ga podržavaju mnogi optuženici za kaznena djela, održati svoj premijerski stolac – komentira Bernardić. Rad ove Vlade, nastavlja, prate afere.

- Afera nad aferama u Hrvatskoj je afera Borg, u kojoj su Plenkovićevi savjetnici iz Hrvatske kroz Agrokor izvukli stotine milijune kuna i moje je pitanje uvijek aktualno: što po tom pitanju radi DORH, što radi glavni državni odvjetnik, štiti li možda nekoga, primjerice, najviše državne dužnosnike pa i samog predsjednika Vlade? - zanima šefa SDP-a kojemu je osvajanje drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu jedino pozitivno iskustvo u posljednje dvije godine.

Milan Bandić afera štandovi Milan Bandić i ostali nepravomoćno oslobođeni

U iščekivanju presude zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću za aferu štandovi, prokomentirao je i širenje njegova saborskog kluba zastupnika.

- Izvorno osvojio samo jednog zastupnika, sada ih ima deset. Dakle, ako to nije politička trgovina i kupovanje zastupnika, ne znam što jest – rekao je.

Sam proces protiv Bandića nije želio komentirati, ali jeste pravosuđe.

Ivan Vilibor Sinčić Sukob interesa? Živi zid podnosi prijave zbog prelaska Marije Puh Bandiću

- Pravosuđe i sudovi moraju pokazati da su tu za građane i spremni su kažnjavati kriminal i korupciju, a ne ih štititi. Pravosuđe u ovoj zemlji mora funkcionirati potpuno neovisno od bilo kakvih izbora, političkog pritiska i mora vratiti ljudima povjerenje u institucije jer mnogi odlaze iz Hrvatske jer ne mogu gledati ovo što se događa. Izgubili su povjerenje u našu državu i sustav i pravosuđe bi tu trebalo biti, kao i cijeli sigurnosni sustav zemlje da nas zaštiti od kriminala i korupcije, a ne da štiti njih - zaključio je Bernardić.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • barrie44:

    Bernardić više nije ni smješan. Jednostavno ide na živce

  • prajdali100:

    Tako je legendo ! Bez trolista Bernardić- Beljak- Pernar u ovoj zemlji nema sreće.Još ako " savjetnici" budu Maras, Ostoja, Jovanović....teći će med i mleko.

  • Jedan_Zagrepčanec:

    Vidjeli smo dvije godine nečinjenja, anemičnosti i afera, ako želite stabilnost i ne volite promjene dajte mi glas da nastavim istim smjerom, kaže Bero