Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bernardić napao Vladu: Nećemo dopustiti da uvozni lobiji uništavaju hrvatske poljoprivrednike

Još je jednom ponovio stav SDP-a da je za hrvatski turizam nedopustivo povećanje cijena vezova, odnosno nameta za vezanje brodica, kao i povećanje cijena paušala za iznajmljivače.
25. kolovoza 2018. u 14:36 30 komentara 731 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je optužio Vladu da se neodgovorno ponaša prema strateškim granama hrvatske industrije, prije svega, brodogradnji, turizmu i poljoprivredi, priopćeno je iz SDP-a.

Andrej Plenković i Gordan Jandroković Prijevremeni izbori Izbori na jesen samo ako je dogovorena velika koalicija

Obilazeći zajedno s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakaom poznatu turističko-kulinarsku manifestaciju „Kaj su jeli naši stari?“, na kojoj se predstavljaju tradicijske gastronomske delicije vrbovečkog kraja, Bernardić je ocijenio da je iznimno važno da se Hrvatska odgovorno odnosi prema strateškim granama industrije, te izjavio da su SDP i HSS zajednički radili na prijedlozima mjera za te grane.

"Nećemo dopustiti da uvozni lobiji uništavaju hrvatske poljoprivrednike, da ih ucjenjuju i da oni praktički za 'ništa' prodaju svoje proizvode ili da ih ne mogu plasirati na tržište“, kazao je predsjednik SDP-a i dodao kako će se SDP zalagati za smanjenje PDV-a na proizvode koji se dominantno proizvode u Hrvatskoj, košaricu domaćih proizvoda.

Davor Bernardić OPTUŽIO PREMIJERA Bernardić: Plenković je bio vođa operacije izvlačenja 500 milijuna kuna iz Agrokora

„To je nešto što smo najavljivali 2015. i to je nešto što moramo provesti i o čemu govorimo posljednjih godinu dana. Najvažnije je da našim poljoprivrednicima omogućimo da ne budu poljoprivrednici drugog reda, da im se poticaji, koje još nisu dobili, redovito isplaćuju, kao i to da ti poticaji u Hrvatskoj ne budu manji za 30 posto od onih u Europskoj uniji. To Vlada treba riješiti. Čim SDP preuzme odgovornost za Hrvatsku, omogućit ćemo da hrvatski poljoprivrednik ima isti status kao i onaj europski“, kazao je Bernardić.

Još je jednom ponovio stav SDP-a da je za hrvatski turizam nedopustivo povećanje cijena vezova, odnosno nameta za vezanje brodica, kao i povećanje cijena paušala za iznajmljivače.

Posadili 13 milijuna trsova Proizvođači očajni: Domaće grožđe propada, a uvozno premazuju voskom da dulje traje

„Kroz povećanje PDV-a u turizmu, Vlada je zapravo udarila na turizam. Iako izravno nisu odgovorni za povećanje ili smanjenje noćenja, njihova je odgovornost i dužnost imati dugoročnu strategiju i određenje prema turizmu. Mogu donositi mjere koje će našim ljudima koji rade u turizmu olakšati posao. No, Vlada zapravo radi sve kako bi im otežala. Dižu cijene paušala za iznajmljivače, dižu PDV u turizmu i cijene nameta za vezanje brodica. To ne može biti tako ako želimo biti jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u Europi“, kazao je Bernardić.

SDP je ranije iznio prijedlog smanjenja PDV-a za ugostiteljstvo na 13 posto i smanjenje PDV-a koji se odnosi na usluge smještaja u turizmu na 10 posto.

Davor Bernardić Davor Bernardić Radnici Uljanika imaju moju podršku i s pravom se pitaju 'di su pare?'

Također, predsjednik SDP-a je oštro osudio odnos Vlade prema problemu Uljanika, rekavši kako od Vlade očekuje da prema brodogradnji pokaže bar onoliko brige koliko je pokazala prema Agrokoru, a pohvalio je i potez istarskog SDP-a i gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea, koji su dali jednokratnu pomoći djeci radnika Uljanika. 

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • zdepar:

    bero se ovoga ljeta najeo, naspavao, naljetovao, pa hajde sada da nešto radimo, da vide tko je veliki vođa i zaštitnik komunista i radnih ljudi

  • Ikarus:

    Sto je taj bero neki mocan covjek .. On nesto nece dopustiti, pa ti ne znas nacrtanu kravu sacuvati ti nesto neces dopustiti..

  • 1antena:

    Bero sero