Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije

Bernardić: Anka je bila žrtva lutanja dijela vodstva HNS-a. Vrdoljak: Nisam joj odmogao

Ivan Vrdoljak
Igor Kralj/Pixsell
04.06.2017.
u 22:15

SDP je spreman za iduće izbore u svakom trenutku - rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Anka Mrak Taritaš žrtva je koketiranja i lutanja između ljevice i desnice vodstva HNS-a - jasno je istaknuo predsjednik SDP-a Davor Bernardić u obraćanju novinarima nakon rezultata lokalnih izbora.

Anka Mrak Taritaš, HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba koju je podržao SDP, izgubila je u drugom krugu izbora od Milana Bandića, dosadašnjeg gradonačelnika koji je osvojio šesti mandat.

Bernardić ističe kako joj previranja i spomenuta 'lutanja' u stranci nisu pomogla u postizanju pobjede i da je upravo to, ne najveći faktor, ali jedan od najveći faktora zbog kojih je Mrak Tariraš i izgubila. Spomenuo je i vlastitu odgovornost za Zagreb, ali i poručio HNS-u da se neće miješati u unutarstranačka pitanja, no vjeruje kako će ostati opozijska stranka kao što je bio i sad, te vjerni partner SDP-a.

- Stranku sam preuzeo prije 6 mjeseci - nastavio je Bernardić - u okvirima mogućeg rezultat je takav kakav je. Dobili smo 5 novih gradova.

Još je jednom naglasio kako je SDP jedina alternativa Hrvatskoj, najjača oporbena stranka koja je u svakom trenutku spremna preuzeti vođenje države na prijevremenim parlamentarnim izborima i zaustaviti 'agoniju Mosta i HDZ-a'.

Rajko Ostojić (SDP) kaže da će to biti pobjeda Anke Mrak Taritaš. Glasali su oni koji žele promjene, kazao je i tako naglasio da bi bilo bolje da nije bilo visokih izvora i špekulacija ali kaže da  izjave nekog tko radi preko noći i tajni pregovori nikada nisu dobro prošli, rekao je Rajko Ostojić. Poručio je također kako Vlada ne postoji jer nema popunjena sva ministarstva a da je SDP na lokalnim izborima obranio svoj cilj, kaže Ostojić i da će dobiti Trogir, Opatiju, Ploče, Ogulin...

Ivan Vrdoljak: Od prvog dana smo gurali da se u Zagrebu dogodi promjena, kazao je Vrdoljak dolaskom u stožer Anke Mrak Taritaš. Anka je pobjednica jer dosad nitko nije uspio doći Bandiću ovako blizu, kazao je Vrdoljak. Naglasio je kako on nije odmogao Anki te poručio kako su je morali odmaknuti od stranke kako bi tako pridobili neodlučne birače. Od početka smo radili da Anka postane gradonačelnica, zaključio je Vrdoljak.

Ivan Vrdoljak
1/66

Vesna Pusić ranije je komentirala za Novu TV: Vrlo je tijesno. Bilo bi mi draže da je Anka ispred Bandića...ali nadam se da ćemo dobiti gradonačelnicu. Komentirala je izlaznost u Zagrebu i kazala da bi joj bilo draže da je izašlo više glasača u Zagrebu. 

>>Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE. 


Komentara 23

Avatar juricamesko
juricamesko
19:42 04.06.2017.

Bernardicu a da se upitas koliki je tvoj i Sdp obol u porazu Mrak-Taritas.gdje je u ovim izborima Sdp.odnijela ga bujica.

Avatar slaven0
slaven0
19:46 04.06.2017.

Ma daj Bernardicu, odi bre leci se... Anka je zrtva svog Ega, kao i SDP tvog. Ako ti ankete ne daju sanse u drugom krugu onda podrzis kandidata koji te sanse ima i povuces se... Kakva saka jada...

KA
karlodrago
20:23 04.06.2017.

Bernardić očito nije pri sebi ali neka njega na vrhu SDP-a s njim su u rasulu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije