Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Berlin na Kosovu

Berlin na Kosovu: Srbi u K. Mitrovici podigli zid visok tri metra

'People stand behind barricades set up on the main bridge in the ethnically divided town of Mitrovica September 16, 2011. Kosovan and European Union police and customs officers were deployed at two co
'HAZIR REKA'
17.09.2011.
u 18:20

Blokadama i barikadama na Kosovu nema kraja. Rumunji koji rade u Eulexu blokirali su most u Suvom dolu. U Kosovskoj Mitrovici blokiran je i zapadni most preko Ibra, čime se zatvara još jedan put.

Kosovska Mitrovica postala je Berlin! Srbi su, naime, na sjeveru Kosova podigli zid na cesti Priština – Rudare, u Kosovskoj Mitrovici, u dijelu koji se zove Dudin krš. Kako javlja b92.net, zid je visok tri metra i praktično zatvara bilo kakvu vrstu transporta tim putem do Jarinja. Istovremeno, na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici Srbi su dovezli još četiri kamiona sa šljunkom kako bi spriječili svaki prelazak preko mosta. To je srpska reakcija nakon što su kosovske institucije uspostavile carinske i policijske kontrole na punktovima na sjeveru Kosova uz pomoć Eulexa i Kfora.

– Oko 21.30 sati u petak dvama šleperima dovezen je pijesak koji se pokušalo istovariti na most preko Ibra koji povezuje dva dijela Kosovske Mitrovice, a onda su Albanci kamenovali vozače kamiona. Na to su im Srbi odgovorili kamenicama, a zatim se čula i paljba iz vatrenog oružja iz južnog dijela. Nakon 10 minuta došla je policija iz postaje u sjevernom dijelu, koja je uspjela situaciju staviti pod kontrolom – kazao za B92 Krstimir Pantić, predsjednik općine Kosovska Mitrovica, grada koji postaje simbol podjela, točno 50 godina nakon što je počela gradnja zida u Berlinu, gradu koji je danas postao simbol povezanosti Istoka i Zapada.

Blokadama i barikadama na Kosovu nema kraja. Rumunji koji rade u Eulexu blokirali su most u Suvom dolu. U Kosovskoj Mitrovici blokiran je i zapadni most preko Ibra, čime se zatvara još jedan put. Dvadesetak pripadnika Kosovske policijske službe, među kojima je većina Srba, raspoređeno je na sjevernoj strani ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici.

Komentara 594

OB
-obrisani-
19:22 17.09.2011.

haj jbg, nije lako biti srbin, al to je nesto najlepse na svetu...bez muke nema nauke.....

Avatar sin
sin
19:23 17.09.2011.

+ - 17.09.2011. u 19:17h kobra11 je napisao/la: Samo polako, Ameri su bankrot . Evropa ce se raspasti u krvi do kolena i to vrlo brzo . Na balaknu je uvek bio rat kad su se drugi mesali . ..................................... Ovo si u pravu što se tiče EU .Što se drugih stvari tiče zar još nisi shvatio da mi možemo bez Vas,ali čini mi se da Vi nemožete bez nas jer stalno ste i sada na našim portalima.Zato srbine uživajte Vi tamo gdje jeste,a mi ćemo uživati lijepo u našoj hrvatskoj.

OB
-obrisani-
19:34 17.09.2011.

imate tudjmanove slike sa blajburga, gde je njegova jedinica streljala ustaske krvoloke....hocete ja da vam uguglam????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije