Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dizao sam novac, ali u službene svrhe

Nikakvih nezakonitih radnji ni prekršaja nije bilo, i to sam vrlo jasno objasnio na Saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu", rekao je.
25. travnja 2015. u 19:39 22 komentara 1082 prikaza
Berislav Šipuš
Foto: Patrik Macek/PIXSEL

Novi ministar kulture Berislav Šipuš takđer je nepropisno podizao gotovinu, točnije 5230 kuna sa službene kartice, koje je potom vraćao obustavama na plaći, pokazala je Državna revizija. Šipuš je za središnji HRT-ov Dnevnik izjavio da nikada nije osporavao nalaz Državne revizije.

" Nisam nikada rekao da nisam digao taj novac, ali on je iskorišten u službene svrhe. Nikakvih nezakonitih radnji ni prekršaja nije bilo, i to sam vrlo jasno objasnio na Saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu", rekao je.

I u slučaju ministrice Andree Zlatar Violić kaže da nije bilo krimena u podizanju novca, nego u obrazloženju na što je potrošen. Ona je napravila moralni, dostojanstven čin, jer je shvatila da je pogriješila. Štitim njeno dostojanstvo kada se radi o terminologiji koja se upotrebljavala u njenom slučaju, a koja nije bila korektna, rekao je.

>> Berislav Šipuš najavio svoje planove za kulturu

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

  • dobar:

    Dizao si sluzbeni novac za privatne svrhe, ako je bilo sve po zakonu pa zasto si vracao novac na rate pa kome to lazes jel stvarno mislis da ti netko te floskule vjeruje.

  • tv5378:

    Zasto lazes?Zbog cega si vracao novac od svoje place ako je to bilo za ''sluzbene svrhe''?Revizija nema,za razliku od tebe,svrhu lagati,osim ako te izuzetno mrzi i zeli ti zlo!

  • than:

    Znaci smijenili su jednu, a postavili drugoga koji ima isti 'grijeh' ?!?! Koja izgubljena Vlada....