Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjedništvo Sabora

Bebić: Da se i vrati, Sanader ne bi ugrozio rad Vlade

sabor
Sanjin Strukić/24 sata
19.01.2010.
u 12:04

Sabor s radom počinje 27. siječnja, a do kraja lipnja i španjolskog predsjedanja Bebić vjeruje da će se izglasati ustavne promjene

Zastupnici se u saborske klupe vraćaju 27. siječnja, a još nije isključena i mogućnost da sa se s njima vrati i bivši premijer Ivo Sanader. Prema riječima predsjednika Sabora Luke Bebića, poslije jučerašnje sjednice Predsjedništva Sabora zahtjev za aktiviranjem mandata Sanader još nije poslao.

– Da jest, ja bih taj zahtjev već predao mandatno- imunitetnom povjerenstvu. Osobno mislim da to neće biti tako skoro – rekao je Bebić. Svakako, zastupnicima i sa Sanaderom i bez njega neće biti dosadno. Jer čeka ih velik posao.

– Na početku idućeg mjeseca vjerujem da ćemo nacrt promjena Ustava pustiti u proceduru. Nadamo se da ćemo do kraja lipnja izglasati ustavne promjene. To bi značilo da bismo s tim poslom bili gotovi do kraja španjolskog predsjedanja Europskom unijom – uvjeren je predsjednik Sabora. Potom, dodao je, u Sabor će se moći poslati i preostalih 12 zakona koje treba donijeti radi usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s onim u EU. Bebić je jučer komentirao i svoj položaj te to da je preživio "čistku" u stranci nakon Sanaderova pokušaja povratka u politiku.

– Ne očekujem da će me se premijerka riješiti. Kao prvo, to o čemu vi govorite nije bio puč. Znam da nekome odgovara da preuveličava neke stvari. Mogu reći da u HDZ-u nema potresa koji bi mogli uzrokovati destabilizaciju većine u Saboru. Evo, navedite mi jedan slučaj kad sam ja doveo u pitanje potporu Vladi – branio se Bebić. Nije želio nagađati čijoj bi se strani, ako se Ivo Sanader ipak vrati u Sabor i počne s okupljanjem oporbe, priklonio.

– To je pitanje što će biti ako bude. Osobno sam uvjeren da Sanader podupire rad Vlade, da neće učiniti ništa što bi moglo naštetiti i destabilizirati njezin rad – poručio je Bebić te dodao kako se u Saboru neće ponoviti situacija iz 1994. godine kada su Manolić i Mesić pokušali srušiti HDZ-ovu većinu.

Komentara 13

OB
-obrisani-
12:53 19.01.2010.

ljudi ostanite na godišnjem manje ćete zla napravit

ZG
zg2012
13:03 19.01.2010.

150 i nešto likova koji primaju preko 5 plaća prosječnog šljakera. Mislim da bi 30 zastupnika bilo čisto dosta. Barem 50 milijuna kuna uštede godišnje...

TC
tigar-cro
12:31 19.01.2010.

Znaci, \"\"sisavci\"\" drzavnog proracuna....prihajaju....:-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije