Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogat doprinos

Bauk, Ostojić i Miljenić, tri Bračanina u Vladi

'30.12.2011.,Brac, Milna- Orset Miljenic ministar pravosudja voli provoditi vrijeme u Milni tu ga svi znaju i ima brod i kucu Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/4
31.12.2011.
u 18:00

Otočani se nadaju da će ih se ministri sjetiti i kada se bude odlučivalo o ulaganjima.

Na ljeto bi otok Brač mogao biti sjedištem hrvatske Vlade. Čak trojica ministara – pravosuđa, uprave i unutarnjih poslova – trajektom će iz Splita put djedovine ili rodne kuće na Braču. Stoga tijekom ljeta ni sjednice Vlade ne bi bilo teško organizirati na središnjem jadranskom otoku udaljenom od Splita manje od sata plovidbe.

– Past će to na pamet našim ministrima, štedljivi su oni po genima – šale se na svoj račun Bračani.

Ipak, bez šale, od "svojih" ministara očekuju da zavičajni otok, koji izvan sezone spava dubokim zimskim snom, ne zaborave.

Arsen Bauk, ministar uprave, rodio se u Supetru, a živi u Pučišćima, Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, podrijetlom je iz Povlja, a Orsat Miljenić po majci je iz Milne. Tako troja ministara prostorno pokrivaju gotovo cijeli Brač.

Stalno je tu

Pučišćani, očekivano, najviše očekuju od svog sumještanina Arsena Bauka.

– Bez obzira na to što je bio u Saboru, on je tu stalno. Nema tjedna da nije bio na kavi, on je Bračanin i to će i ostati – tvrde nam stalni gosti kafića "Ko – to" u kojem je Bauk rado viđen gost.

– Ja živim u Pučišćima, tamo glasam i tako će biti i dalje! – uvjerava nas i sam Bauk. A u Pučišćima je stanje loše. Jadrankamen, koji zapošljava 200-tinjak radnika u štrajku, plaće nije dobilo.

– Kada je u Jadrankamenu loše, nije dobro nikome, radili tamo ili ne radili. A sada je stvarno loše – kaže nam Luka Caporić.

Arsen dobro zna kakav je život na otoku, kažu nam mještani, jer i sam vrijeme provodi u šetnji i igranju šaha.

– Igra odlično! No, za nas je Arsen prvak svita, a konkurenciju nikako ne treba podcjenjivati. U mistu je šahovski klub, ima tu dobrih igrača – tvrdi nam Ivica Martinović Putvinor.

Zanimljiv hobi ima i drugi ministar Bračanin Ranko Ostojić, o kojemu govore u njegovim Povljima.

– Ranko se rodio u Splitu, kao i njegov otac, ali u Povlja dolazi kada god može, još od vremena kada je bio dite. U mladosti je vodio izviđački kamp u vojnom objektu u uvali Tatinja – kaže nam ministrov prezimenjak Blago.

Odveo nas je do kuće u kojoj se rodio djed ministra policije, desetak metara od rive, a koju je unuk potpuno obnovio.

Rado zasuče rukave

– Ranko s obitelji dolazi vrlo često. Voli Povlja i vjerujem da će pomoći kako bismo konačno dobili cestu do Pućišća. Sada vozimo okolo, 30-ak kilometara, a projekt koji bi put skratio napola postoji već godinama, otkako su nam ukinuli brodsku liniju – koristi priliku Blago Ostojić podsjetiti daljnjeg rođaka na probleme u mjestu u kojemu je zatvorena škola i nema "vapor".

Bilo bi tu posla i za prometnu policiju, auta u mjestu uglavnom su bez registracije. Iz Povlja je rodom i majka Arsena Bauka Draga, pa se mještani nadaju da će i on imati sluha za njihove potrebe.

U Milni na rivi srećemo ribara. Ne prestaje plesti mrežu dok govori o Orsatu Miljeniću čija je majka Gjeni Mladinić Milnarka.

– Ovo tamo vam je Orsatov brod. Svako lito je tu, obožava jedriti. Naći ćete mu doma majku, ona je sada tu – uputio nas je.

Mama je stigla iz Zagreba jer ima posla u masliniku, u kojemu, tvrdi, i sin Orsat rado zasuče rukave.

– Naravno da sam ponosna na sina, ali bila sam to i prije zato što je on dobar čovjek! – kaže nam gospođa Gjeni.

– Znam ga iz djetinjstva. Želim mu sreću jer pameti ima – poručila je susjeda Katica. Bračani sreću žele cijeloj novoj Vladi jer će nam uz njezinu pomoć, kažu, svima biti bolje.

Komentara 35

PR
pri
01:24 02.01.2012.

oger i tvoj logo je čista riječ hrvatska

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
18:54 31.12.2011.

Šta me boli ku.ac jeli tu ili tamo ljetovao drug Račan ili rospija Pusić?

PR
pri
01:23 02.01.2012.

orsat je ćisti hrvat osnivao amnesty interncional i zanat pekao kod hrvatice alaburić hrvat da ga nema većeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije