Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za bolji split

Baldasar: Poziv Vjeki za kavu na rivi i dalje stoji

'02.06.2013., Split - Drugi izborni krug, Ivo Baldasar SDP-ov kandidat za gradonacelnika ocekuje pobjedu u izbornom stozeru na Bacvicama gdje su ga dosli podrzati ministri Branko Grcic i Arsen Bauk. P
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
03.06.2013.
u 20:30

Novoizabrani gradonačelnik Splita Ivo Baldasar obećao da će u petak potpisati dozvolu za Gay pride

HDZ se teško miri s porazom u Splitu. Pobjeda im je izmakla za dlaku. Nije pomoglo ni ponovno prebrojavanje glasačkih listića koje su zatražili od Gradskog izbornog povjerenstva. Nakon provjere rezultat je isti: SDP-ovac Ivo Baldasar novi je gradonačelnik.

Kava s Ivaniševićem

Baldasar i poraženi kandidat HDZ-a Vjekoslav Ivanišević dogovorenu kavu na rivi nakon izbora nisu popili, ali u Baldasarovu stožeru doznajemo da poziv i dalje vrijedi iako mu je, nakon što su zatražili ponovno brojenje, kaže, “dosadio njihov stil”. On ističe da su ovo samo “komunalni izbori” i, bez obzira na stranačke boje, svi zajedno trebaju prionuti kako bi život u gradu Splitu bio bolji. Zato očekuje konstruktivnu suradnju i s HDZ-om, a razgovor s Ivaniševićem tek će uslijediti.

– Očekujem od HDZ-a podršku u projektima, kao i kvalitetne ideje koje ćemo podržavati bez obzira na to iz čijih redova budu dolazile. Što se tiče neke uže suradnje, o tome još nismo razmišljali – izjavio je Baldasar. Vjekoslav Ivanišević najavljuje promjenu stila oporbe u Gradskom vijeću Splita.

– Ponašat ćemo se onako kako sam ja tražio od njih ako budem gradonačelnik, da mi Gradsko vijeće bude zbroj ljudi koji rade uime grada na projektima koji su kvalitetni i korisni, s istom željom i snagom. S obzirom na to da smo mi oporba, isto takvi ćemo biti gospodinu Baldasaru – najavljuje Ivanišević držanje deset HDZ-ovih vijećnika.

Da bi Baldasar imao stabilnu većinu, uz 11 vijećnika SDP-a trebat će mu podrška partnera. No nakon razgovora sa svima, osim sa Željkom Kerumom koji ima pet vijećnika, jasno je da klasične političke poslijeizborne koalicije u Splitu neće biti. Neovisne liste Marijane Puljak koja ima četiri vijećnika i don Ivana Grubišića s tri vijećnika najavile su da neće potpisivati koalicijski sporazum, ali će podržavati njegove programe i projekte za koje ocijene da su kvalitetni. Ako sudimo po dosadašnjem političkom stanju u Splitu, to bi mogao biti izvor nestabilnosti, čemu je Željko Kerum bio izložen tijekom cijelog mandata, ali Baldasar je uvjeren da nepotpisana koalicija ne mora značiti i nestabilnost.

Usmeni dogovor

– Koalicija je potpisan dogovor, a mi smo se usmeno dogovorili, što ima jednaku snagu. Vjerujem da s većinom u gradskom parlamentu neću imati problema – izjavio je gostujući u programu Radio Splita. Željko Kerum mu je, kaže, čestitao na pobjedi i poželio mu sreću. Primopredaja vlasti je u četvrtak. Na vrijeme za organizatore Gay pridea koji od Keruma još nisu dobili dozvolu za subotu, a Baldasar im je obećao da će je potpisati u petak.

>>Baldasar: Dolazim na gay pride, a u petak ću potpisati sve dozvole

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije