Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE U AUSTRIJI

Austrijski kancelar Schallenberg iznenada objavio da se povlači s dužnosti

Vaccination for children in Austria
LISI NIESNER
02.12.2021.
u 18:43

Kao mogući nasljednici Schallenberga spominju se aktualni ministar financija Gernot Blümel te ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer

Aktualni austrijski kancelar Alexander Schallenberg najavio je povlačenje sa svoje funkcije nepuna dva mjeseca nakon što je zasjeo u ovu fotelju.

- Nije mi namjera i nikad mi nije bio cilj preuzeti funkciju predsjednika Narodne stranke. Čvrstog sam mišljenja da bi se obje funkcije, šefa vlade i predsjednika najjače stranke u Austriji, trebale spojiti "u jednoj ruci". Stoga ću svoje mjesto kancelara staviti na raspolaganje čim se unutar stranke dogovori smjer - naveo je Schallenberg u priopćenju koje prenosi ORF.

Isti medij navodi da se kao mogući nasljednici Schallenberga spominju aktualni ministar financija Gernot Blümel te ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Podsjetimo, ova vijest dolazi nakon što je jutros donedavni austrijski kancelar Sebastian Kurz objavio potpuni odlazak iz politike, a samim time i napuštanje funkcije predsjednika Narodne stranke.

 

 

Komentara 8

NN
novo nenormalni
19:11 02.12.2021.

velike nade smo mi multivakseri i strogomjeraši polagali na ovog gospodina, a on tako...

Avatar Mentat
Mentat
19:09 02.12.2021.

Bezglava država

NE
nešperlin
20:06 02.12.2021.

Sad će na oporavak od stresa nekud u Afriku,tamo ima puno manje corone a i ne poznaju ga...nije mu baš pametno izlaziti iz kuće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije