Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE ZNAM ZAŠTO'

Apsurd u Austriji: Kirurginja amputirala krivu nogu pacijentu, dobila kaznu od 2.700 eura

bienenfeld
Foto: Ilustracija/Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
02.12.2021.
u 09:46

Nakon incidenta bolnica je priopćila kako se radi o ''posljedicama nesretnih okolnosti'', a kirurginja je na sudu kazala kako se radilo o greški u komunikaciji za vrijeme operacije

Austrijska kirurginja mora platiti kaznu od 2.700 eura nakon što je pacijentu slučajno amputirala krivu nogu, prenosi BBC.

Stariji pacijent prošloga je svibnja naručen na amputaciju desne noge u bolnici u Linzu, no bila mu je amputirana lijeva, dok je cijela greška otkrivena dva danas nakon kada su prematali pacijenta.

Nakon incidenta bolnica je priopćila kako se radi o ''posljedicama nesretnih okolnosti'', a kirurginja je na sudu kazala kako se radilo o greški u komunikaciji za vrijeme operacije. 

- Jednostavno ne znam, odgovorila je sudu kada su je upitali zašto je označila krivu nogu. 

U međuvremenu se prebacila na posao u drugu kliniku, a udovica muškarca koji je u međuvremenu preminuo dobila je ukupno 5.000 eura odštete. 

>> VIDEO Izraelski znanstvenici: Cijepljeni s obje doze ili boosterom u zadnjih pola godine zaštićeni su od omikrona

Komentara 5

DU
Deleted user
09:59 02.12.2021.

U Americi za ovo kriminalno djelo odsteta 5 miliona USD a kirurg nikada vise nece moci raditi dosadasnji posao.

VI
vidum
10:32 02.12.2021.

Možda je razlog što su žene za isti posao slabije plaćene.

SI
sisavac
13:25 02.12.2021.

što bolnicu nije tužila na našem sudu, dobila bi barem milijun! eto vidite, austrijski sud je procijenio da ta greška vrijedi kaznu od 2.700 eura... kriva komunikacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije