Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupusgate

Australski premijer reagira na kontroverznu odluku popularnog fast food restorana: To nije korektno!

Restoran brze prehrane KFC
Zeljko Lukunic/PIXSELL
09.06.2022.
u 10:47

Premijer Anthony Albanese ocijenio je da je "suluda" odluka KFC-a da polovicu svoje salate u hamburgerima s piletinom i drugim proizvodima zamijeni kupusom izazvala "nacionalnu krizu".

Australski premijer reagirao je u četvrtak na "kupusgate", skandal izbio zbog odluke lanca brze hrane KFC da salatu djelomice zamijeni kupusom u svojim sendvičima i tako doskoči galopirajućoj inflaciji koja je u nebo podignula cijenu zelene salate. 

Premijer Anthony Albanese ocijenio je da je "suluda" odluka KFC-a da polovicu svoje salate u hamburgerima s piletinom i drugim proizvodima zamijeni kupusom izazvala "nacionalnu krizu".

U zemlji u kojoj inflacija iznosi 5,1 posto, cijene salate porasla je za 300 posto u nekim australskim gradovima zbog nedavnih poplava i globalnog rasta cijena goriva. 

Samo jedna glavica salate iceberg, koja je nekada stajala 2 australska dolara (10,08 kuna ili 1,34 eura), sada iznosi gotovo 8 dolara (40 kuna ili 5,35 eura) od Sydneya do Melbournea.

Zbog toga je KFC početkom tjedna objavio da će se odsad njegovi kupci morati zadovoljiti mješavinom kupusa i salate u sendvičima. 

Ta KFC-ova odluka izazvala je provalu bijesa na društvenim mrežama.

"Kupus nije isto što i zelena salata. Jednostavno, to nije korektno", objasnio je i sam premijer Albanese za radio KIIS FM iz Sydneya.

"Stavit ću 'kupusgate' na današnju sjednicu vlade!", najavio je premijer.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije