Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za deset dana

Atrakcija za putoholičare u Šibeniku: Wood o iskustvima s Himalaje, Milić o Kubi...

Croatian Travel Festival
14.05.2019.
u 19:56

Na Croatian Travel Festival stižu Levison Wood, Goran Milić, Domagoj Jakopović Ribafish, Jurica Galić Juka, chef Rudolf Štefan, Lorenzo Ujević, Boris Veličan, Dušan Bučan, Putoholičari, Jasen Boko...

Kreće Croatian Travel Festival 2019! Zaljubljenici u putovanja i svjetski putnici sljedećeg tjedna dolaze u Šibenik - najavili su nam organizatori iz Hrvatskog kluba putnika, pa onda sve i potvrdili imenima... Levison Wood, Goran Milić, Domagoj Jakopović Ribafish, Jurica Galić Juka, chef Rudolf Štefan, Lorenzo Ujević, Boris Veličan, Dušan Bučan, Putoholičari, Jasen Boko... 

Onaj tko putuje ili to tek planira zna tko su ova, a istodobno tek neka od imena koja će sudjelovati na festivalu

Dugovječna šibenska kulturna manifestacija, Croatian Travel Festival ove će godine nadmašiti sva dosadašnja izdanja! Osmu godinu za redom Šibenik postaje kulisa svjetskih destinacija koje će posjetitelji doživjeti kroz 23 zanimljiva predavanja koja će im donijeti 33 predavača na 4 prekrasne lokacije (klub Azimut, tvrđava sv. Mihovil, Trg Ivana Pavla II, Trg 4 bunara) od 21. - 26. svibnja 2019. godine - navode iz organizacije uz najavu ekološke akcije.

- Dva dana festivala rezervirana su za ekološki projekt Hrvatskog kluba putnika "Adria Aid - za čisti Jadran!". Projekt će započeti 13. svibnja velikom akcijom čišćenja podmorja šibenske obale. Kroz period od 15 dana čišćenje obale od mula Krke do plaže Banj predvodit će šibenski ronilački klub Mediterraneo, uz vikend gostovanja ronilačkih klubova iz drugih gradova. Na sudjelovanje su pozvani i zainteresirani volonteri, a prijaviti se mogu putem maila info@hrvatskiklubputnika.com. Akciju će popratiti i edukativni dio projekta, koji će uključiti okrugli stol na temu problema mikroplastike u moru, projekciju filma „A plastic ocean“, ekološke radionice za djecu te predavanja aktera iz područja ekologije, ronjenja te održivog turizma. Sav prikupljeni otpad bit će po završetku akcije predan na reciklažu - izjavio je Nikola Baraka, direktor Hrvatskog kluba putnika - organizatora festivala.

Treći dan festivala obilježit će, kako se navodi u pozivu, izložba putopisne fotografije Jurice Galića, te putopisni kviz. Četvrti dan pak publika će čuti tri priče šibenskih avanturista i putnika s njihovih ekspedicija. 

- Od petka do nedjelje na festivalskim pozornicama izmjenjivat će se poznata i manje poznata imena u svijetu putovanja, održat će se šesta po redu dodjela nagrada Dijana Klarić te koncert grupe Pavel. Organizator s posebnim zadovoljstvom najavljuje i vrhunac Festivala u subotu 25. svibnja s početkom u 20 sati - predavanje Gorana Milića, koji će po završetku svog izlaganja preuzeti ulogu moderatora i voditi intervju sa svjetski poznatim britanskim književnim i televizijskim putopiscem Levisonom Woodom, a sve to na prekrasnoj kulisi Tvrđave sv. Mihovila - najavljuju organizatori i dodaju da će vas za početak Goran Milić provesti kroz Kubu, a svi znamo koliko živopisno i s kolikim životnim iskustvom on govori o svojim putovanjima! 

- Levison Wood, nagrađivani avanturist svojim ekspedicijama pomiče granice svim putnicima diljem svijeta, a njegova trilogija "Walking the..." koju ste mogli vidjeti na HRT-u je posebno impresivna. U Šibenik dolazi pričati posebice o "Walking The Himalayas" i o svojim avanturističkim iskustvima kroz razgovor s Goranom Milićem. Dva neprikosnovena putnika i priznata novinara jedan nasuprot drugog - to će biti doista noć za pamćenje! - istakli su organizatori.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
20:17 14.05.2019.

Neprikosnoveni putnik Goran M.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije