Naslovnica Vijesti Hrvatska

Atrakcija za putoholičare u Šibeniku: Wood o iskustvima s Himalaje, Milić o Kubi...

Na Croatian Travel Festival stižu Levison Wood, Goran Milić, Domagoj Jakopović Ribafish, Jurica Galić Juka, chef Rudolf Štefan, Lorenzo Ujević, Boris Veličan, Dušan Bučan, Putoholičari, Jasen Boko...
14. svibnja 2019. u 19:56 1 komentara 342 prikaza
Croatian Travel Festival
Pogledajte galeriju 1/4

Kreće Croatian Travel Festival 2019! Zaljubljenici u putovanja i svjetski putnici sljedećeg tjedna dolaze u Šibenik - najavili su nam organizatori iz Hrvatskog kluba putnika, pa onda sve i potvrdili imenima... Levison Wood, Goran Milić, Domagoj Jakopović Ribafish, Jurica Galić Juka, chef Rudolf Štefan, Lorenzo Ujević, Boris Veličan, Dušan Bučan, Putoholičari, Jasen Boko... 

Zlarin velika pohvala O ovom hrvatskom hotelu i otoku piše i Forbes

Onaj tko putuje ili to tek planira zna tko su ova, a istodobno tek neka od imena koja će sudjelovati na festivalu

Dugovječna šibenska kulturna manifestacija, Croatian Travel Festival ove će godine nadmašiti sva dosadašnja izdanja! Osmu godinu za redom Šibenik postaje kulisa svjetskih destinacija koje će posjetitelji doživjeti kroz 23 zanimljiva predavanja koja će im donijeti 33 predavača na 4 prekrasne lokacije (klub Azimut, tvrđava sv. Mihovil, Trg Ivana Pavla II, Trg 4 bunara) od 21. - 26. svibnja 2019. godine - navode iz organizacije uz najavu ekološke akcije.

Putovanja TRIKOVI Putujete s niskim budžetom? Ovi savjeti za uštedu novca bi vam itekako mogli pomoći

- Dva dana festivala rezervirana su za ekološki projekt Hrvatskog kluba putnika "Adria Aid - za čisti Jadran!". Projekt će započeti 13. svibnja velikom akcijom čišćenja podmorja šibenske obale. Kroz period od 15 dana čišćenje obale od mula Krke do plaže Banj predvodit će šibenski ronilački klub Mediterraneo, uz vikend gostovanja ronilačkih klubova iz drugih gradova. Na sudjelovanje su pozvani i zainteresirani volonteri, a prijaviti se mogu putem maila info@hrvatskiklubputnika.com. Akciju će popratiti i edukativni dio projekta, koji će uključiti okrugli stol na temu problema mikroplastike u moru, projekciju filma „A plastic ocean“, ekološke radionice za djecu te predavanja aktera iz područja ekologije, ronjenja te održivog turizma. Sav prikupljeni otpad bit će po završetku akcije predan na reciklažu - izjavio je Nikola Baraka, direktor Hrvatskog kluba putnika - organizatora festivala.

Croatian Travel Festival | Autor :

Treći dan festivala obilježit će, kako se navodi u pozivu, izložba putopisne fotografije Jurice Galića, te putopisni kviz. Četvrti dan pak publika će čuti tri priče šibenskih avanturista i putnika s njihovih ekspedicija. 

- Od petka do nedjelje na festivalskim pozornicama izmjenjivat će se poznata i manje poznata imena u svijetu putovanja, održat će se šesta po redu dodjela nagrada Dijana Klarić te koncert grupe Pavel. Organizator s posebnim zadovoljstvom najavljuje i vrhunac Festivala u subotu 25. svibnja s početkom u 20 sati - predavanje Gorana Milića, koji će po završetku svog izlaganja preuzeti ulogu moderatora i voditi intervju sa svjetski poznatim britanskim književnim i televizijskim putopiscem Levisonom Woodom, a sve to na prekrasnoj kulisi Tvrđave sv. Mihovila - najavljuju organizatori i dodaju da će vas za početak Goran Milić provesti kroz Kubu, a svi znamo koliko živopisno i s kolikim životnim iskustvom on govori o svojim putovanjima! 

Dubrovnik NAJINSTAGRAMIČNIJI U EUROPI Dubrovnik proglašen najpopularnijom Instagram destinacijom

- Levison Wood, nagrađivani avanturist svojim ekspedicijama pomiče granice svim putnicima diljem svijeta, a njegova trilogija "Walking the..." koju ste mogli vidjeti na HRT-u je posebno impresivna. U Šibenik dolazi pričati posebice o "Walking The Himalayas" i o svojim avanturističkim iskustvima kroz razgovor s Goranom Milićem. Dva neprikosnovena putnika i priznata novinara jedan nasuprot drugog - to će biti doista noć za pamćenje! - istakli su organizatori.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas