Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRŠAJ

Sanader oštro po Ahmetović: Nema elementarno znanje o EU i međunarodnoj politici

Foto: Patrik Macek/Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
25.08.2021.
u 17:55

Ahmetović se u srijedu osvrnula na govor premijera u Ukrajini te je kazala kako je ''Andrej Plenković paradni činovnik koji bi rješavao probleme u Ukrajini, a nije sposoban riješiti ih u svojoj zemlji''

HDZ-ov Ante Sanader na društvenim je mrežama oštro kritizirao SDP-ovu Mirelu Ahmetović te kazao za nju da nema ''ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici''. 

Podsjetimo, Ahmetović se u srijedu na N1 osvrnula na govor premijera u Ukrajini te je kazala kako je ''Andrej Plenković paradni činovnik koji bi rješavao probleme u Ukrajini, a nije sposoban riješiti ih u svojoj zemlji''. 

Ante Sanader povodom tih se izjava oglasio na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

''SDP - Sve Dublje Propadamo - i dalje mlati praznu slamu

Gđa Mirela Ahmetović svojim današnjim izjavama da se predsjednik #VladaRH i HDZ-a Andrej Plenković „kao paradni činovnik bavi svjetskim problemima u Ukrajini”, ponovno pokazuje da nema čak ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici, a kamoli o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa. 

Koje bi to po gospođi Ahmetović bilo alternativno stajalište Hrvatske o događanjima u Ukrajini, drugačije od onog kojeg su zastupali premijer Plenković i čelnici ostalih europskih zemalja na skupu u Kijevu?

Da Hrvatska podupire kršenje međunarodnog prava?

Možda gđa Ahmetović podržava jednostranu aneksiju Krima, okupaciju Donetska i Luhanska te kršenje ljudskih prava?
Možda zaboravlja ukrajinsku potporu Hrvatskoj tijekom velikosrpske agresije i okupacije?

Budući da je dio naše zemlje bio privremeno okupiran, Hrvatska itekako razumije položaj Ukrajine te joj želi pomoći ekspertizom iz uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Uvijek se trebamo podsjetiti i toga da je Ukrajina među prvima priznala hrvatsku neovisnost, a to ćemo prijateljstvo i #solidarnost uvijek njegovati.

A što se tiče plitke dosjetke da „Plenković ne vidi što mu se događa u vlastitoj zemlji“, odgovaram da svatko tko nije zlonamjeran vidi puno toga: vidi Pelješki most, vidi osigurana rekordna EU sredstva za gospodarski oporavak Hrvatske, vidi sjajnu turističku sezonu, vidi očuvanje radnih mjesta u COVID-19 krizi zahvaljujući izdašnim mjerama naše Vlade, vidi kontinuirana povećanja mirovina i prosječne plaće…

No i to očito smeta gđi Ahmetović. Zašto?

Pa zato što Socijaldemokratska partija ništa od toga nije ostvarila, osim što je bez ikakvih važnih ulaganja u budućnost Hrvatske uspjela zadužiti za nevjerojatnih 18 Peljeških mostova, što je povećala siromaštvo, povećala nezaposlenost, a plaće i mirovine su rasle pet put sporije nego danas.  Hrvatski građani nisu naivni i pamte, znaju tko je samo britak na jeziku, a tko radi i ima rezultate za dobrobit hrvatskih ljudi: uostalom svoje su jasno rekli na zadnjim izborima'', stoji u objavi. 

Komentara 51

TA
Tackrla
18:31 25.08.2021.

Nisam bas Plenkijev ljubitelj ali ova, ova je dno dna. Gledao sam tu emisiju i ako je to sto ona radi, novi SDP onda im je uistinu dosao kraj.

Avatar horuk
horuk
18:42 25.08.2021.

Glavno da se kritizira. Koliko god bez veze bilo. Dobro joj je Sanader odgovorio.

MI
mica1111
18:30 25.08.2021.

Jedna obična vrištalica. Neurotična. SDP-ovka. Bilo bi joj bolje da se uda i smiri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije