Naslovnica Vijesti

Ana Kolić Marković: IDS-u istarska zemlja predstavlja izvor zarade

-I sam Kajin, kojeg podržava SDP, bio je, a vjerojatno je još uvijek, za izgradnju golf terena, kaže kandidatkinja HSP AS
06. ožujka 2013. u 10:28 1 komentara 37 prikaza
ana kolic markovic
Foto: Elena Čuljat/VLM

- Tko još ne vjeruje da IDS-u istarska zemlja predstavlja dobar izvor zarade, pita se Ana Kolić Marković, kandidatkinja HSP dr. Ante Starčević za istarsku županicu napominjući kako je upravo njezina stranka prije nekoliko dana dala osvrt na bogaćenje IDS-ovih perjanica kupoprodajom raznoraznih zemljišta diljem Istre i malverzacijama oko urbanizacija, a sve zahvaljujući njihovim položajima. Posljednji navodi o ministru Ostojiću idu u prilog našem izlaganju o isplativosti istarske zemlje, kaže Kolić Marković.

- Radi se o prokušanom modusu operandi u cijeloj hijerarhijskoj ljestvici IDS-a pri čemu oni kupe neko poljoprivredno zemljište a potom se ono, gle čuda, urbanizira i dobije enormna vrijednost. Naravno da se taj dio IDS-ove elite ne želi odreći svojih položaja i vlasti jer istarsku zemlju zaista smatraju lukrativnom sferom iako se kunu u usku povezanost IDS-a i istarske zemlje. Možda će ta veza stvarno biti jaka i profitabilna sve dok ne rasprodaju i zadnji pedalj skupocjenog i vrlo vrijednog zemljišta uz obalu, poljoprivredna zemljišta u unutrašnjosti a vjerojatno i šume poput motovunske koje, ako se IDS pita, uskoro neće ni postojati – kaže Kolić Marković. U HSP dr. Ante Starčević vjeruju da slijedi još gora situacija, a zove se Zakon o strateškim investicijama.

- Njime će, opet ljudi iz redova IDS-a, ako budu na vlasti, na ovim prostorima prodati značajan dio naše imovine – što poljoprivrednog a što šumskog zemljišta u ime golf terena. U tome se kao koalicijski partner IDS jako dobro slaže s SDP-om, a svi oni zajedno s nama nepoznatim investitorima koji ne osjećaju emocionalnu povezanost s hrvatskim tlom.

I sam Kajin, kojeg podržava SDP, bio je, a vjerojatno je još uvijek, za izgradnju golf terena. Kajin je svojedobno izjavio kako motovunska šuma, kao jedna od lokacija predviđena od strane IDS-a za izgradnju golf terena, neće biti kočnica razvoju te se iz njegovog nestručna mišljenja može zaključiti da treba prokrčiti šumu od neprocjenjive vrijednosti za sumnjive financijere – zaključuje Kolić Marković.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    I sam Kajin, kojeg podržava SDP, bio je, a vjerojatno je još uvijek, za izgradnju golf terena, kaže kandidatkinja HSP AS, Ana Kolić Marković. ****************** Pa hvala dragom Bogu da je, za razliku od vas beskorisnih bezveznjaka, kao i onih ... prikaži još!h tzv zelenih koji su nanijeli nevjerovatne štete Rešublici Hrvatskoj. Sve te korisne investicije koje nisu ili se ne provode radi vaših tlapnji bi trebalo vama fakturirati !