Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Alessandro Avenati u splitskoj policiji na informativnom razgovoru

Ovrha je za sada odgođena
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
08.02.2018.
u 13:36

Avenati je u Split doputovao jučer vezano za raniju sudsku odluku o ovrhi nad dječakom koji je po sudskim presudama trebao biti predan ocu

Talijan Alessandro Avenati, otac 8,5 godišnjeg Cesarea, u četvrtak prijepodne bio je na informativnom razgovoru u splitskoj policiji slijedom prekršajne prijave koju je protiv njega zbog obiteljskog nasilja podigla njegova bivša partnerica i majka dječaka Cesarea, Nina Kuluz. Neslužbeno se doznaje da bi tijekom dana trebao biti priveden i na Prekršajni sud. U splitskoj policiji zbog zaštite maloljetnika ne žele davati bilo kakve informacije vezane za taj slučaj.

Avenati je u Split doputovao jučer vezano za raniju sudsku odluku o ovrhi nad dječakom koji je po sudskim presudama trebao biti predan ocu. No, u utorak je iz sigurnosnih razloga ovrha odgođena na neodređeno vrijeme. Čim je policija dobila informaciju da je Avenati doputovao u Split stupili su s njim u kontakt nakon čega je on jutros u pratnji svojih odvjetnika došao u policijsku postaju na razgovor. Njega je prekršajno prijavila bivša partnerica i majka dječaka, Nina Kuluz jer od ožujka 2017. nije posjetio svoga malodobno sina, te zato što je lani u lipnju na društvenoj mreži vulgarno vrijeđao nju i njenu sestru.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. No Nina Kuluz je sa sinom pobjegla iz Italije, skrivajući se prvo u Bosni i Hercegovini. Potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju prošle godine je kao potpora majci pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed Splićana, u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. U međuvremenu je Kuluz na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom.

Komentara 10

VE
verica2
14:54 08.02.2018.

Poštovani čitatelji, nemojte smetnuti s uma da ovdje predmet ovrhe nije ni kuća, ni auto, nego dijete koje nakon osam godina života s majkom, djedom i bakom ne može jednostavno biti premješteno u drugu sredinu. Sasvim je nebitno je li više kriv otac ili majka. Treba obnoviti postupak i pitati konačno dijete što želi. ne

LI
Lincer
04:15 09.02.2018.

Grozno je kako ova žena svima i svime manipulira. Počela sa svojim manipulacijama 2011. kad je otela dijete i uspješno nastavlja eskivirati zakon i punih sedam godina poslije. Pravosuđe, policija, svi pokleknuli pred njenim manipulacijama i zakonom ulice, a čovjeku koji ide legalno, zakonskim putem, za kojeg su sudovi i u Italiji i u Hrvatskoj već prosudili da je u pravu, njemu pljuska u lice.

ST
Starotopoljanin
16:12 08.02.2018.

e tonitony 75 koji si ti mamlaz da takve nebuloze i bljuvotine pises o zeni i djetetu,srami se ti a ima ih jos takvih u ovom chatu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije