Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u Osijeku

Ako je Tuđman zločinac, nema ni abolicije za sve Srbe!

prosvjed osijek (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
16.04.2011.
u 15:26

Na grobu jednog branitelja piše: Majko, nisam umro, ja sam samo zagrlio Domovinu. Gledam jučer u Zagrebu odrasle ljude kako plaču. Ima li što gore od plača djeteta u ratu i odraslog čovjeka u miru? - pitao je ratni šef MUP-a I. Vekić

Naš predsjednik Franjo Tuđman prema optužnici je ratni zločinac! Pa ako je ratni zločinac, onda nećemo prihvatiti odluku zločica da abolira sve Srbe! On je ratni zločinac! Nema abolicije! - rekao je na Starčevićevu trgu u Osijeku predsjednik osječko-baranjske udruge zatočenih u srpskim logorima Damir Buljević tražeći podizanje kaznenih prijava protiv svih koji su pomogli donošenje sramotne presude i prekidan pljeskom oko 2000 okupljenih branitelja, ali i žena, djece i staraca. Prije svega, kazao je, protiv bivših Titoista na čelu sa Stjepanom Mesićem, "koji jedino crkvu mrzi više nego Tuđmana", a u Haag je slao i što su ga tražili i što nisu.

- Lijepo je rekao Matoš: Vidje Hrvatska svakog čuda, ali nema štrika za toliko Juda". Prijatelji, možemo mi reći da su krivi Englezi, Haag, Srbi, ali pogledajmo prvo sebe što smo napravili - kazao je Buljević na skupu koji je organizirala koordinacija braniteljskih udruga. Ogorčene su bile i civilne žrtve.

- Ne prihvaćamo da je civilna žrtva u Kninu vrijednija od života civila u drugim gradovoima. Od više od 1800 žrtava civila samo u Osijeku. Od života 14-godišnje Ivane Vujić, majke joj što je ostala prikovana uz kolica. Od više stotina tisuća civilnih žrtava, 4000 djece. Cijelom jednom razredu stradalom u sekundi u Slavonskom Brodu. Zar je jedan glas u Kninu jači od glasova mučenih, silovanih, ubijanih? Gospodo, dijelitelji pravde, ne prihvaćamo vašu pravdu! - poručila je predsjednica cviilnih žrtava Ružica Bisaha.

Najdogovornijim za progon ponovno su istaknuti Mesić, Sanader, Šeks, Josipović, J. Kosor.

- Skinuli su gaće da bi se dodvorili EU. Takva EU nam ne treba! Naš, na žalost, sugrađanin poznat je po rečenici locirati, identificirati, uhititi, transferirati. Presudili su mom predsjedniku Tuđmanu, mom ministru šušku, mojim generalima, suborcima, mojoj djecu, mom gradu i našem crvenom fići koji je drugi put pregažen! Srbi sad slave, no najmanji su nama problem Srbi. Mi smo sebi problem - kazao je i predsjednik osječke Hvidre Miljenko Kolobarić.

Suze nije mogao skriti ratni ministar policije Ivan Vekić.

- Na grobu jednog branitelja piše: Majko, nisam umro, ja sam samo zagrlio Domovinu". Gledam jučer u Zagrebu odrasle ljude kako plaču. Ima li što gore od plača djeteta u ratu i odraslog čovjeka u miru?! jesmo li imali oružje u ruci? Što si nismo napravili državu kakvu smo htjeli? Sram nas bilo!¨Budimo iskreni, nidanas oružje nije daleko od nas. što to rade oni koje smo glupošću doveli na vlast? - pitao je Vekić čitajući "akcijski plan" generala JNA Veljka Kadijevića (protiv kojega je inače progon ušao u zastaru) te generala Bjorčevića o povratku "srpskih krajeva" u Hrvatskoj.

- Nigdje se ne spominju Hrvati, samo ustaše. Neka nas ne tjeraju da to postanemo! - viknuo je Vekić dodajući da nas danas vode osobe čji je kvocijent intelignecije na razini mentalno retardirane osobe.

- Imamo fotografiju generala koji nosi mrtvog suborca iz okučanske šume! Čija vojska ima fotografiju generala koji nosi mrtvog vojnika? Taj general je Ante Gotovina! A mi smo ga prodali - zaključio je Vekić.

 

Komentara 61

32
321961
19:52 16.04.2011.

ispiraju ti mozak a ti im sluzis kao zivi stit oni su puni ko brod a ti bijeda ako zakon kaze da je kriv onda je kriv i kvit

Avatar branko.stojkovic.92
branko.stojkovic.92
04:01 08.07.2015.

PROTIV TOGA SAM DA TUĐMANOVA BISTA BUDE U BJELOVARU U Bjelovaru je obilježena godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, (10. prosinca 2014.) Izmišljaju se lažne manifestacije i obilježja... Prilikom postavljanja biste kod IV. osnovne škole u Bjelovaru, uzeto jevaru, uzeto je deset kvadratnih metara zelene površine i pretvorili su je u beton. Tu glume HDZ-ovci i njihovi pristaše Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i Stjepan Budinski, i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, načelnik Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske Dragutin Vurnek i zapovjednik Topničko-raketne pukovnije Tomislav Pavičić, te Josip Trogrlić, i vojni kapelan vlč. Damir Vrabec predvodio je molitvu za pokojnog prvog predsjednika Tuđmana i sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. . Sve to nema više smisla što ti funkcioneri rade. Troše novac od poreznih obveznika i ne bave se važnim stvarima, nego na taj način se prikriva katastrofalno stanje u Hrvatskoj... NE TREBA NAM TUĐMANOVA BISTA U BJELOVARU ILI BILO KOJI DRUGI NAZIV ULICE ILI TRGA... ------------------------------------------------- Branko Stojković --------------------------------------- http://crostojkovic1958.blog.hr 08. srpanj 2015. BJELOVAR, 43000 brankostojkovic152@yahoo.com Članaka; 2655. ++++++++++++++++++++++ 095/814-8-290 (Štit)

BU
Bune
09:42 21.04.2011.

Propaganda je tu da vam nametne rješenje u koje vi trebate vjerovat a pitanje dali je to i istina. Istina o domovinskome ratu možda i nije onako kako drugi žele nametnuti da bi to trebalo biti. Pitanje je samo tko je želi nametnuti da laž bude istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije