Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTI

Agroproteinka: Naši kapaciteti na terenu višestruko nadilaze potrebe

krava
Hrvoje Jelavić/Pixsell
30.05.2014.
u 14:22

"Na terenu se svakodnevno nalaze specijalna vozila i spremnici ukupne nosivosti preko 40 000kg dok se na sabiralištu udaljenom sat i pol od poplavljenih područja nalazi stalni pričuvni kapacitet od 100 000 kg"

Tvrtka Agroproteinka objavila je demanti informacije koji je Večernji prenio u jučer objavljenom tekstu "Eutaniziranje stoke na ugroženim područjima".

Naime, u tekstu se navodi kako je na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije zaključeno da svu živu stoku na ugroženim područjima treba odvesti na eutaniziranje. Dodaje se da, ako Agroproteinka ne može žurno organizirati kvalitetno rješavanje ovog problema, Stožer predlaže da se odobri kopanje sanacijskih jama za uginulu stoku koja će biti pod kontrolom veterinarskih inspektora.

U Agroproteinki tvrde da na poplavljenim područjima imaju angažirane tehničke i ljudske kapacitete koji višestruko nadilaze potrebe za zbrinjavanjem lešina na tim područjima.

Demanti prenosimo u cijelosti:

"Dana 29.05.2014 na portalu www.vecernji.hr objavljen je tekst pod naslovom „Eutanaziranje stoke na poplavljenim područjima“  U tekstu je između ostalog navedeno sljedeće: „...Dodaje se ako spomenuta tvrtka ne može žurno organizirati kvalitetno rješavanje ovog problema Stožer predlaže da se odobri kopanje sanacijskih jama za uginulu stoku koja će biti pod kontrolom veterinarskih inspektora...“S obzirom na netočne informacije, ljubazno Vas molimo da se, sukladno Zakonu o medijima NN 59/04 čl.41 objavi demanti na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi.  

Agroproteinka d.d. od 18. svibnja 2014. ima angažirane tehničke i ljudske kapacitete na poplavljenim područjima koji višestruko nadilaze potrebe za zbrinjavanjem lešina na tim područjima. Na terenu se svakodnevno nalaze specijalna vozila i spremnici ukupne nosivosti preko 40 000kg dok se na sabiralištu udaljenom sat i pol od poplavljenih područja nalazi stalni pričuvni kapacitet od 100 000 kg. Sve dostupne lešine Agroproteinka d.d. zbrinula je propisno, žurno i bez odgode, a  preradbeni kapaciteti Agroproteinke omogućavaju daljni i neprestani priljev lešina. U proteklih 11 dana zbrinuto je ukupno 91 440 kg lešina i 5422 kg mesa što je samo 6,29% našeg angažiranog kapaciteta. Sanacijske jame su pričuvna opcija no ne iz razloga nedostatka kapaciteta već zbog stupnja raspadanja lešina."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije