Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUTNE RADNJE

Afera Čistoća: Potvrđena optužnica protiv Benka

Miljenko Benko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
18.01.2019.
u 14:22

USKOK Benka i Jukića tereti za namještanje natječaja za nabavu specijalnih vozila za komunalni otpad nakon kojega je sklopljen ugovor vrijedan preko 70 milijuna kuna

Na zagrebačkom Županijskom sudu jučer je potvrđena optužnica u aferi Čistoća. Riječ je o optužnici kojom USKOK tereti bivšeg direktora Čistoće Miljenka Benka i njegove suoptuženike za namještanje poslova oko nabave opreme za zbrinjavanje otpada. Optužnica je podignuta još krajem 2015.

No prvo ju je sud vratio USKOK-u na doradu, a zatim je zbog raznih zahtjeva za izdvajanjem nezakonitih dokaza u nekoliko navrata po žalbama obrana bila i na Vrhovnom sudu. Osim Benka optuženi su direktor tvrtke Gradatin Tomislav Jukić te nekadašnji šef Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus. USKOK Benka i Jukića tereti za namještanje natječaja za nabavu specijalnih vozila za komunalni otpad nakon kojega je sklopljen ugovor vrijedan preko 70 milijuna kuna.

Prema optužnici, Benko se tereti da je nakon dogovora s Jukićem, bez opravdanog razloga, predložio poništenje postupka javne nabave najma malih univerzalnih vozila za čišćenje i pranje javnoprometnih površina s opremom za zimsku službu, uz obrazloženje da je ekonomski isplativo popraviti staro vozilo. No, nakon što je javni natječaj poništen Benko je od Jukića zatražio popravak potpuno drugog vozila za što je, po tvrdnjama USKOK-a potrošeno čak 185.000 kuna bez PDV-a. I Benko i Markus su inače optuženi i u aferi Agram.

>>Pogledajte video: Sven Mišković iz USKOK-a

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Kljusar
Kljusar
15:51 18.01.2019.

Njih ni malo nije sram

VO
vorda400
19:59 18.01.2019.

Najbolji su mi novi kamioni(više otvoreni kombi nego kamion) koje mogu voziti i radnici sa B kategorijom dvadeset ih je zaposleno na tu foru od njih samo troje radi to ostali su po "uredima" sad ih trebaju zaposliti još 200 za rad u korisničkoj podršci jer kao ta služba im je slaba a to kaj im fali ljudi za čišćenje nema veze budu u dvije smjene radili ko bandić

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
19:13 18.01.2019.

Ugledali se na nas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije