Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program HTV-a

Samo 20 dana prije emitiranja novog Dnevnika o svemu se još – raspravlja

11.01.2012., Zagreb - Hrvatska radio televizija od 15. veljace 2012. svoju sredisnju informativnu emisiju, vecernji Dnevnik, pomice pola sata. Od tog datuma umjesto u 19:30, Dnevnik se pocinje prikazivati u 19:00 na uobicajenom 1. programu HRT-a.  Photo:
Foto: Marko Lukunić7PIXSELL
27.01.2015.
u 22:43

Od 16. veljače Dnevnik HTV-a počinjat će u 19 sati, trajati će 60 minuta, vraća se i Dnevnik 3, no odgovori na mnoga pitanja vezana uz ove promjene još se – traže

Prije više od 40 godina, točnije 1. listopada 1974., ondašnja Televizija Zagreb prvi je put Dnevnik emitirala u – 19.30.

Od tada do danas tih je "pola osam" bilo i ostalo zaštitnim znakom informativnog programa HTV-a. No, sad se doznaje da će taj kultni termin 16. veljače postati svojevrsni muzejski primjerak jer je HTV odlučio od toga dana svoju glavnu informativnu emisiju početi emitirati pola sata ranije, u 19 sati. I produžiti je na sat vremena, od čega bi posljednjih 15 minuta pripalo sportu i vremenskoj prognozi. A iste večeri u program bi se vratio i Dnevnik 3.

Kako je do te prekretnice ostalo još samo dva i pol tjedna, naravno da se množe mnoga pitanja: zašto se mijenja termin, je li među gledateljima i pretplatnicima HRT-a provedeno istraživanje i jesu li skloni toj promjeni, zašto se tako značajna promjena događa baš sredinom veljače, tko će novi Dnevnik voditi, tko čini ekipu koja ga kreira...

– Kreće se u veljači jer se to smatra nekom međushemom, onom proljetnom. U promjenu se ide jer je ideja da sadržaj bude bolji i drukčiji i da se gledateljima da veća vrijednost za ono što plaćaju. Dnevnik će za sada voditi isti ljudi. Odnosno, jedan tim radit će sva tri Dnevnika. Pitanje istraživanja javnog mnijenja je interna stvar i to ne bismo komentirali – odgovorili su nam s HRT-a, a na svakome je da prosudi koliko je taj odgovor ozbiljan, tim više što nam se naknadno nije moglo pojasniti ni to što znači da će "jedan tim raditi sva tri Dnevnika".

Uglavnom, 20-ak dana prije novog "polijetanja" programsko čelništvo HRT-a poručuje da se o mnogočemu još raspravlja, da su sve opcije otvorene i da puno toga još nije definirano. Tko sve o tome raspravlja i definira, ne zna se. Čuje se tek da sadašnje urednike i voditelje Dnevnika nitko ništa ne pita.

Više o svemu u petak, u Ekranu.

>>Od 16. veljače Dnevnik HTV-a od 19 do 20 sati

>>Press klub obustavio svojevrsni hladni rat među televizijama

Komentara 25

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:40 27.01.2015.

YUTEL.... again.... Goran Milić & Silvia Luks odnosno Danijela Trbović i Aca Stanković

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:41 27.01.2015.

Ali niti ovaj prozirni potez neće pomoći kamaradima da izbjegnu debakl na izborima....

RO
rodjo123
22:54 27.01.2015.

infantilni egotriperaši sa Hrt-a ne znaju napravuti nikakvu kvalitativnu promjenu osim najgluplje moguće - mijenjanha termina jedine emisije koja valja na sva 4 kanala. Bitno da znaju proslijeđivati tromjesečne dugove građana od 250kn svom prijatelju Hanžekoviću na ovrhu od 1000kn. Izađite na tržište uhljebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije