Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLACI OD SUMPORNE KISELINE

Istraživanje NASA-e: Planet Zemlja mogla bi postati mrtvi pakao poput Venere

Planet Venera
Foto: NASA
1/3
21.04.2018.
u 08:44

Znanstvenici vjeruju kako je Venera samo primjer onoga što očekuje i naš planet

Znanstvenici iz NASA-e upozorili su kako bi planet Zemlja mogao postati kao i Venera – planet koji je najbliži Zemlji u našem Sunčevu sustavu.

– Venera bi nam mogla poslužiti kao primjer što Zemlju očekuje u budućnosti – napisali su u novom istraživanju znanstvenici Giada Arney iz NASA-inog laboratorija za Sunčev sustav i Stephen Kane koji radi na sveučilištu Kalifornija u odjelu za znanost.

– Iako je Venera trenutačno jedno od najnegostoljubivijih mjesta u Sunčevu sustavu, kao naš najbliži susjed mogla bi nam otkriti opće procese razvoja planetarnog okoliša – stoji u istraživanju, a prenosi Metro.

Venera je drugi planet do Sunca i najbliža je Zemlji. Oba planeta gotovo su jednake veličine, no za razliku od zeleno-plave Zemlje, okoliš na Veneri je drukčiji. Taj okoliš bi mogao ponijeti titulu pakla ili mrtvog planeta s oblacima od sumporne kiseline i vrućim crvenim tlom... 

Foto: NASA

Ona je najtopliji planet u našem Sunčevu sustavu, a temperatura u njezinoj atmosferi doseže i do 462 Celzijeva stupnja, što je dovoljno da se primjerice topi olovo. 

Znanstvenici smatraju kako nije uvijek bilo tako na Veneri. Pretpostavljaju da je Venera nekoć bila naseljeni planet na kojem  je postojao život, no nešto je pošlo po zlu.

– Venera je u svojoj dalekoj prošlosti imala uvjete za život, a smatra se i da je na površini imala oceane – tvrde istraživači.

– No ostali su samo maleni fragmenti tog izgubljenog raja pa su znanstvenici dobili nepotpunu sliku o Veneri – navodi se u istraživanju.
 

Ključne riječi

Komentara 9

ŠO
šolman
14:29 19.04.2018.

Hrvatski se ne kaže planeta, nego planet.

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
14:31 19.04.2018.

Vjerovanje ovih znanstvenika o zivotu na Veneri je jednako vjerovanju da na vrelu peč sjednes s golim dupetom i da ti nece biti nista .. A kako sunce grije sve jace i jace po sam svom principu dok se ne ugasi realno je da cemo za 20 tisuca 320 mijijuna 12 milijardi godina puta 3.14 docekati istu sudbinu .. Znaci vjerovo sam da od novinara vl nema manje inteligentnih ljudi ali ovi su to uspjeli opovrgnut

VJ
vjaceslav
06:59 21.04.2018.

gospodine šolman, iz srpskohrvatskog bastarda ostale su nam - kometa, planeta, sunčev sistem, sazviježđe, galaksija, a za hrvatske - komet, planet, sunčev sustav, zviježđe, galaktika - hrvatski novinari nisu još čuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije