Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Ovaj hrvatski poduzetnik prkosi Brexitu i otvara ured u Londonu

Include je ušao u uži izbor u kategoriji “Solution provider of the year” za 2020 Smart Cities UK Award
03. veljače 2020. u 11:55 3 komentara 1283 prikaza

Unatoč Brexitu, tvrtka Include, vodeći proizvođač pametnih rješenja za gradove iz Hrvatske otvorio je ured u Londonu. Include se prvi puta predstavio britanskom tržištu prije tri godine u sklopu projekta “pametna klupa na turneji”, kada je svoju Steora pametnu klupu predstavio na posebnom događaju u Hrvatskom Veleposlanstvu u Londonu. Unatoč formalnom izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske Unije (Brexit) svi pokazatelji govore kako je Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje jedno od vodećih tržišta po broju projekata pametnih gradova. Do prije nekoliko godina, London je bio vodeći pametni grad u Ujedinjenom Kraljevstvu, no tu titulu preuzeo je Bristol. Include će Britanskom tržištu predstaviti svoja napredna tehnološka rješenja kroz različite modele Steora i Monna pametnih klupa, s naglaskom na Steora CCTV model koji poboljšava javnu sigurnost, Steora Urban modele za napredno vanjsko oglašavanje te Monna modele za poboljšanje standarda biciklista na javnim površinama.

 | Autor :

- Prepoznali smo potencijal i važnost britanskog tržišta te je ovo bio samo prirodan nastavak našeg širenja na mnoga odabrana tržišta. Brexit nam ne predstavlja problem jer je Britansko tržište vrlo razvijeno, a javni sektor fokusiran na projekte pametnih gradova u kojima je Include prirodan partner. Veseli me suradnja s našim britanskim partnerima, kao i skorašnje predstavljanje na sajmu FutureBuild 2020 u Londonu u ožujku, rekao je Ivan Mrvoš, direktor tvrtke Include.

Ured Includea u Londonu nalazi se na adresi 25 Finsbury Circus, London, EC2M 7E. Include je u konkurenciji od preko 40 kompanija ušao u uži izbor za 2020 Smart Cities UK Awards nagradu u kategoriji dobavljača godine. Ova kategorija namijenjena je tvrtkama koje aktivno isporučuju proizvode i usluge u području rješenja za pametne gradove. Zbog same činjenice da je sa svojim nagrađivanim proizvodima Steora i Monna, Include dio najznačajnijih Smart City projekata u preko 300 svjetskih gradova, sucima 2020 Smart Cities Awards nije bilo teško odabrati Include u uži izbor za ovu prestižnu nagradu.

- Naći se u užem krugu za ovako prestižnu nagradu i to u kategoriji dobavljača godine samo još jednom potvrđuje da je Include prepoznat kao vodeća tvrtka u proizvodnji tehnoloških rješenja za pametne gradove. Jedina smo Hrvatska tvrtka nominirana za ovu UK nagradu i vjerujemo kako će čak i sama nominacija polučiti još bolje prodajne rezultate, rekao je Mrvoš.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Avatar dr. Evil
    dr. Evil:

    Brale moj, klupa ti je: 1) pretvrda za sjediti. 2) bez naslona(?!?) za kičmu. 3)Rub klupe (ivičnjak) ti je pod oštrim 90° i jako je oštar za noge kad se sjedi na klupi. 4) čim kišica padne, sjedište klupe izgleda ... prikaži još!da tako zmazano da nikome ne padne na pamet sjesti na nju. Znači treba i čistačica da čisti klupu. Cijela klupa u globalu izgleda kao poluproizvod kojeg netko ili nije znao ili nije htio dovršiti. Firma ju je uzela za 16.000 kuna ali da su moje pare - ne bi ti brale dobio ni lipu, ali svaka čast što si takav poluproizvod uspio uvaljati dalje naivčinama.