Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasa evidentira

Na ovoj karti zabilježen je svaki udar asteroida na Zemlju

NASA,karta,meteoriti
Foto: NASA
18.11.2014.
u 11:55

O učestalosti pada meteorita svjedočio i ova NASA-ina karta na kojoj je zabilježen svaki pad tih nebeskih tijela u razdoblju od 1994. do 2013. godine

Najmanje 556 asteroida proletjelo je od 1994. do 2013. godine kroz Zemljinu atmosferu. No većina od njh nije ostavila veće posljedice, napominje NASA koja je ujedno podsjetila i na pad meteorita u sibirskom Čeljabinsku koji je ozlijedio više od 1000 osoba.

Iako su udari meteorita rijetki, tada je svima postalo jasno kakve bi posljedice mogao nanijeti pad velikog što se u prosjeku dogodi svakih 5000 godina. Naime, tada na našu planetu padne meteorit veličine nogometnog igrališta. Oni veli koji izazivaju globalnu katastrofu Zemlju pogode jednom u milijun godina.

O učestalosti pada meteorita svjedočio i ova NASA-ina karta na kojoj je zabilježen svaki pad tih nebeskih tijela u razdoblju od 1994. do 2013. godine. Više možete proučiti ovdje.

>>Pao meteorit u blizini aerodroma Managua, radijus kratera 12 metara

>>Fascinantno: Meteorit pao na Zemlju i donio sastojke života
 

Ključne riječi

Komentara 1

BA
BarunTomislav
12:12 21.03.2016.

Nije nis pogodilo Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije