Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grupa xp

Hakirane stranice burze, avioprijevoznika i banaka u Izraelu

računalo
Marko Mrkonjić/Pixsell
16.01.2012.
u 20:36

Informacije o klijentima su netaknute kazali su iz banaka dok stranice avioprijevoznika i burze nisu sadržavale osjetljive informacije.

Hakeri su napali internetske stranice burze u Tel Avivu, nacionalnog avionskog prijevoznika El Al-a stranice i triju banaka u Izraelu piše Daily Mail.

Informacije o klijentima su netaknute kazali su iz banaka dok stranice avioprijevoznika i burze nisu sadržavale osjetljive informacije.

Napadi su počeli ranije ovaj mjesec kada su hakeri koji sebe nazivaju grupom XP hakirali sportske internetske stranice čime su dobili pristup podacima kreditnih kartica od oko 400 tisuća Izraelaca, kako tvrde.

Prije nekoliko tjedana su na neko vrijeme bile ugašene i stranice raznih državnih službi u Izraelu, ali nema potvrde kako se to dogodilo zbog hakiranja.

Sami Abu Zuhri iz Hamasa kaže kako pozdravljaju napade i potiču mlade da se usavrše u "elektroničkom ratovanju" jer je i na taj način mogu pružiti otpor okupaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije