Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV POGLED

Spike S-512 - nadzvučni avion s ekranima umjesto prozora

Spike S-512
Foto: Spike
1/6
20.02.2014.
u 14:15

Putnici mogu zatamniti ekran kada žele spavati, a mogu i mijenjati sadržaj

S-512 novi je nadzvučni putnički zrakoplov tvrtke Spike Aerospace koji putnicima omogućuje da do odredišta dođu za upola manje vremena koje im je dosad bilo potrebno. Tako barem tvrde u tvrtki - led od New Yorka do Londona trebao bi trajati 3-4 sata umjesto 6-7, od Los Angelesa do Tokija osam sati umjesto 14-16.

Spike S-512 postiže prosječnu brzinu od 1,6 do 1,8 Macha, dok većina komercijalnih zrakoplova obično leti na brzini od 0,85 Macha. Jedna od svakako najzanimljivijih karakteristika zrakoplova je izostanak bočnih prozora. Prozori povećavaju masu i iziskuju dodatna ojačanja, pa je njihova eliminacija logična.

Stakla su zamijenjena unutrašnjim ekranima na kojima se prikazuje snimka neba koju su snimile kamere postavljene izvana. Putnici mogu zatamniti ekran kada žele spavati, a mogu i mijenjati sadržaj.

Očekuje se da će prvi primjerci ovog zrakoplova biti isporučeni u 2018. godini.

>> 'Kapsula na nebu' – nova poslovna klasa za udoban let

>> Zrakoplov budućnosti: Od Zagreba do Tokija za 2 sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije