Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANADSKI PREMIJER NA MUKAMA

Omiljeni Justin Trudeau ismijan zbog svoje reakcije na smrt Fidela Castra

Trudeau
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.11.2016.
u 11:03

Trudeau se sa sjetom prisjetio prijateljstva njegovog oca i Castra

Justin Trudeau, kanadski premijer koji inače uživa veliku popularnost, osobito među mlađom populacijom, naišao je na kritike i ismijavanja kada je nakon smrti Castra, tom kubanskom vođi izrazio veliko divljenje.

Trudeauov otac bio je u bliskoj vezi s revolucionarima, a koliko je to na mladog Trudeau ostavilo utjecaja pokazalo se jučer kada je Castra nazvao 'izvanrednim vođom'.

Također, njegovi su komentari bili mahom pozitivniji od većine zapadnih vođa, koji možda imaju poneku dobru riječ za Castrove sustave besplatnog zdravstva i školstva, ali zamjeraju mu njegovu zatvorenost i diktaturu pozdravljajući neko novo doba za zadnji bastion komunizma.

Trudeau se sa sjetom prisjetio prijateljstva njegovog oca i Castra, i svog upoznavanja s Castrova tri sina i bratom Raulom, trenutnim predsjednikom Kube, tijekom posjeta Kubi nešto ranije ovog mjeseca.

- Iako je kontroverzna figura, i oni koji podupiru i oni koji kritiziraju Castra priznaju njegovu ogromnu predanost i ljubav za narod Kube koji ima duboku i trajnu naklonost za svog 'el Comandantea', kazao je Trudeau.

Nazvao je Castra većim od života i i legendarnim revolucionarom i govornikom.

Fidel Castro, kako prenosi The Guardian, bio je počasni nosač lijesa Trudeauva oca, također premijera, PierraTrudeaua, 2000. godine.

Treba spomenuti i kako je 1976. Pierre Trudeau postao prvi čelnik NATO-a koji je posjetio Kubu pod Castrovom vladavinom, izvikujući parolu 'Viva Castro!'.

- Znam kako je moj otac bio ponosan što ga je mogao nazvati prijateljem i što sam imao priliku upoznati ga kada je moj otac preminuo, rekao je kanadski premijer ne sluteći kako će njegov zanos u hvaljenju Castra imati neželjene posljedice na društvenim mrežama kojima se proširio hashtag #TrudeauEulogies.

- Iako je kontroverzna figura, i oni koji ga podupiru i oni koji ga kritiziraju priznaju Darth Vaderova postignuća u svemirskim konstrukcijama i njegov utjecajnu ulogu u životu njegova sina, jedan je od komentara.

>> Budimir Lončar: Castro je bio diktator, a 
Tito autokrat

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar __MAX__
__MAX__
13:07 27.11.2016.

Zivjeti nekoliko desetljeca pod,sankcijama, bi slomilo I jace zemlje od Kube.

Avatar Observer
Observer
13:55 27.11.2016.

Kanada je stabilna i bogata zemlja sa dugogodisnjom demokratskom tradicijom a sadasnjeg premijera Trudeua se moze usporediti sa nasim Milanovicem to jest slucajni ili smutljivi premijer koji svojim izjavama sramoti sam sebe kao i svoju zemlju .Njegov otac je bio istaknuti liberalni ljevicar i obozavatelj poznatih diktatora Castra i Tita a njegov sin , sadasnji premijer ide stopama svog oca. Popularan je jedino kod mladih tinedjerica zbog svoje fotogenicnosti i uzimanju "selfija' a nikako kod vecine ljudi zbog svoje raskosnosti , velike birokracije i trosenja javnog novca. Kakav je Castro bio lider odnosno tiranin pokazuju pripadnici njegovog naroda koji su slavljem i veseljem na ulicama Miamija docekali njegovu smrt.

DU
dugi
23:11 27.11.2016.

Hm, bas me zanima gdje je to trudeau bio ismijan? Nadjete naslov koji nema veze sa realnoscu. A to sto ga samo tinejdzerica vole, koje li gluposti. On nije morao cekati da dodju glasovi iz Bosne kako bi bio izabran, kao neki kod nas. Ima ogromnu vecinu u Parlamentu, ukljucio je zene , indijance, indijce,eskime, drugim rijecima sve koji nesto vrijede BEZ OBZIRA od kud su dosli i gdje su bili devedesetih. Ah, kome ja to govorim pa vecina ovih "pametnih" komemtatora nece naci Ottawu na karti a kamoli znati sto to znaci demokracija bez kumova i rodoslovlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije