Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
John Kasich

Unuk hrvatskih imigranata ušao u utrku za predsjednika SAD-a

John Kasich
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.07.2015.
u 00:04

Reuters Kasicha opisuje kao umjerenog republikanca za kojeg se priča da ima naglu ćud

John Kasich, američki političar hrvatsko-češkog podrijetla, guverner savezne države Ohio, ušao je u utrku za nominaciju Republikanske stranke za kandidata za predsjednika SAD-a.

Kasich je obećao da će upotrijebiti desetljeća političkog iskustva kako bi stvorio poslove i smanjio javnu potrošnju, piše Reuters koji ovog  63-godišnjeg unuka hrvatskih imigranata opisuje kao umjerenog republikanca za kojeg se priča da ima naglu ćud.

- Vjerujem da imam vještine i iskustvo te da sam prošao kroz iskušenja koja vas oblikuju i pripremaju za najvažniji posao na svijetu - rekao je Kasich, kojemu bi u korist mogao ići i gospodarski oporavak njegovog Ohija - hvali se kako je od 8 milijardi dolara proračunskog deficita došao do viška bez podizanja poreza.

>> Prije 40 godina neki u SAD-u mislili su da je Hrvat stvorenje iz mora

Komentara 22

Avatar @promatrač
@promatrač
09:03 22.07.2015.

Asti sunce ako pobjedi ovaj naš Čeh bit će Rvatska veća velesila od Amerike.

DU
Deleted user
08:11 22.07.2015.

Predsjednički izbori u SAD-u su najveća lakrdija koja se može dogoditi u politici. U konačnici se svode na to da se glasačima omogući izbor između dva kandidata koji se razlikuju manje nego što se coca-cola razlikuje od pepsi-cole. No i tako ''izabran'' predsjednik ni o čemu bitnom ne odlučuje. Svjetska judeomasonerija odavno je preuzela zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast u SAD-u i u podpunosti upravlja američkom vanjskom i unutarnjom politikom. Nemam iluzija o Rusiji i Caru Putinu, no Rusija je trenutačno u odnosu na SAD, uzor slobode, sigurnosti i pravednosti. SAD, ovakav kakav je danas, jest ono što je nekad bio SSSR - Carstvo Zla koje ugrožava slobodne narode i pojedince. I zato je podpuno nebitno hoće li budući američki predsjednik biti ''ovaj unuk hrvatskih emigranata'' ili neki cirkusant i komedijaš kao što je Obama.

Avatar Abcd....
Abcd....
18:50 22.07.2015.

Rand Paul bi bio nabolje rjesenje za SAD.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije