Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBIOZE

Ulaznica za Eurosong u Beču i do 16.316 eura

Conchita Wurst
Foto: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL
15.04.2015.
u 13:06

Nevjerojatnih 14.188 eura stoji ulaznica, a 2.128 eura usluga nabave karte internetskog prodavača viagogo.at

Nakon što je internetski prodavač karata www. viagogo.at obznanio da za ulaznicu za finalnu večer Pjesme Eurovizije, koja će se održati u Beču 23. svibnja, traži basnoslovnih 16.316 eura, organizator i domaćin ovogodišnjeg Euro Songa, austrijski radio i televizija ORF upozorava zainteresirane na "dubiozne“ internetske ponude.

ORF ističe kako najskuplja ulaznica u pretprodaji u tzv. "zlatnoj kategoriji“, stoji 390 eura. Napominje kako se ulaznice raznih kategorija za ovu prestižnu međunarodnu priredbu mogu od utorka ponovno kupiti na svim službenim prodajnim mjestima u Austriji i šire i da će do finala u prodaju biti pušteno još 20 tisuća regularnih karata.

Bečki dnevni list Heute pod naslovom "16.316 eura za jednu ulaznicu“ piše kako je to nova rekordna cijena na Internetu. Dodaje kako nevjerojatnih 14.188 eura stoji ulaznica, a 2.128 eura usluga nabave karte internetskog prodavača viagogo.at, koji na svom portalu napominje da „prodavači sami mogu odrediti cijene“.

Pjesma Eurovizije, stajat će ORF 25 milijuna eura, od čega će 10 milijuna eura biti pokriveno prihodom od prodaje karata, plaćanja kotizacije zemalja učesnica i sponzorstva.

Grad Beč osigurao je 11,7 milijuna eura, od čega će 8,89 milijuna eura biti utrošeno na preuređenje bečke Gradske dvorane (Wiener Stadthalle D) i postavljanje posebne pozornice u obliku oka, gdje će se 19. i 21. svibnja održati polufinalna natjecanja, a 23. svibnja finale Pjesme Eurovizije. Ostatak će pokriti ORF iz tekućeg proračuna.

Austrija je dobila pravo da postane domaćinom ovog natjecanja zahvaljujući pobjedi bradate Austrijanke Conchite Wurst na prošlogodišnjem izboru za Pjesmu Eurovizije s pjesmom "Rise Like a Phoenix“. Beč je po drugi put domaćin ovom natjecanju. Prvi put je bio 1967. godine nakon što je godinu prije u Luxembourgu pobjedu odnio Austrijanac Udo Jürgens svojom pjesmom "Merci Cherie“.  

Ključne riječi

Komentara 9

LI
liskovaca
14:10 15.04.2015.

za što??? karta za zoo vrt košta 20kn!

Avatar Abcd....
Abcd....
13:59 15.04.2015.

Eurosong postao raj za degenerike.

SP
spenic60
17:39 15.04.2015.

Lipota, vidi se da neki ljudi imaju novaca na bacanje, (zalosno u svemu je da na Svijetu jos uvijek ima mnogo gladnih ). Dok pojedincima za to je svejedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije