Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ahmet Davutoglu

Turski premijer: Otvorit ćemo granice samo za Sirijce koji se idu boriti u Kobani

Ahmet Davutoglu
Reuters/PIXSELL
15.10.2014.
u 23:15

Davutoglu je tako odbacio pozive zapadnih čelnika da se potpuno otvore granice

Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je da je granica otvorena samo za sirijske izbjeglice koji se u sirijski grad Kobani idu boriti protiv Islamske države, a ne i za državljane Turske i drugih zemalja. Davutoglu je tako odbacio pozive zapadnih čelnika, poput francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, koji je jučer rekao da Turska apsolutno mora otvoriti svoju granicu kako bi omogućila slanje pojačanja u Kobani.

- Ne dopuštamo turskim državljanima da idu u Siriju jer ne želimo da sudjeluju u konfliktu u Siriji. Pokušavamo zaustaviti one koji to ilegalno pokušavaju učiniti - rekao je Davutoglu.

- Lako je govoriti iz Pariza. Znaju li oni što se događa na terenu? - poručio je turski premijer.

Turska strahuje od puštanja turskih Kurda u borbu jer se boji jačanja kurdskih snaga na granici sa Sirijom. Naime, Turska se već 30-ak godina bori protiv zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK), koja je povezana sa sirijsko-kurdskom Strankom demokratske unije (PYD).

>> Turska umjesto ISIL-a napala položaje Kurda

>> Turska dopustila SAD-u da koristi njezine vojne baze

Komentara 5

MA
mannheim
01:33 16.10.2014.

...dobro si se i sjetio, i imas se cega bojati,... ovi jadni Kurdi sigurno nikada nece zaboraviti 30-nji odnos Turske prema njima.......

VE
verakruz
07:44 16.10.2014.

Davutoglu. Ti i Erdogan ćete stići do Haaga. Ne brini se. Stići će i vas dvojicu zločinaca ruka pravde. Vi tim koljačima omogućujete krvoproliće po Iraku i Siriji.

GV
golub Vaso
08:57 16.10.2014.

džihadisti iz pedesetak zemalja preko turske se priključuju ISILu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije