Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izetbegović i čović

SDA i HDZ nisu dogovorili vlast na razini države BiH

Izetbegović i Komšić
Foto: Reuters/Duško Marušić/PIXSELL
1/5
15.11.2014.
u 21:17

Čović je rekao da se na sastanku nisu 'opterećivali time tko će biti partner iz RS-a' na državnoj razini...

– Danas nismo dogovorili formiranje vlasti na državnoj azini, ali vjerujem da ćemo to brzo dogovoriti. Što se tiče vlasti na razini Federacije BiH, nju će činiti SDA, DF i HDZ, odnosno stranke Hrvatskog narodnog sabora, rekao je šef SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka s čelnikom HDZ-a Draganom Čovićem u Mostaru.

Čović je rekao da se na sastanku nisu 'opterećivali time tko će biti partner iz RS-a' na državnoj razini.

“Ovo je nastavak sastanka koji smo imali u Sarajevu, vrlo brzo nakon ovoga sjest ćemo i raspraviti smjernice programskog djelovanja kako bismo na neki način definirali partnerstvo SDA i HDZ-a na svim razinama vlasti”, rekao je Čović.

Dvije delegacije definirale su stavove u svezi s ključnim programskim smjernicama na županijskoj, entitetskoj i državnoj vlasti. Već početkom idućeg tjedna trebao bi biti održan sastanak s ostalim strankama iz Federacije te će se vrlo precizno definirati ono što su njihove potrebe. To se odnosi na stranke Hrvatskog narodnog sabora s jedne strane i SDA te DF-a s druge strane.

- Vjerujemo da ćemo poštovati ustavne rokove i rokove koje je dala Središnja izborna komisija i da ćemo do kraja idućeg tjedna imati konstituirano svih 10 županijskih skupština. Bit će izabrano njihovo rukovodstvo”, kazao je Čović. Nakon toga, kako je to predviđeno ustavom i zakonima, biraju se predstavnici u Dom naroda Parlamenta FBiH, što je preduvjet za daljnje formiranje vlasti, dodao je predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

>>'Hrvatima ne damo poseban entitet, izbornu jedinicu i televizijski kanal'

>>Izetbegović ruši savezništvo s HDZ-om da izbaci Dodika iz vlasti

Komentara 3

DU
Deleted user
10:40 16.11.2014.

nista cudno, covic tak i tak prije neke odluke ide po savjet u banja luku kod dodika.

SW
swic
11:49 16.11.2014.

Covic misli hrvati su samo u hercegovini i sredisnjoj bsni .

ZA
zahirovicfehim
04:53 17.11.2014.

Citam kako Josipovic kaze da ce se brinuti o Hrvatima u BiH.Cudna recenica!pa valjda Hrvati zive u Hrvatskoj,a u BiH zive Bosanci,razlicitih religija I uvjerenja.Da to nisu Hrvati koje je priznao Benjamin Kalaj 1908.godine,davsi samo katolicima naziv hrvatski jezik.Neka se brine o svojim Hrvatima,a vodjenje brige o drzavljanima druge zemlje je mijesanje u unutarnje stvari te zemlje. Izgleda da si veci ivo katol;ik od pape,pa se brines dvostruko.Isto tako,Srbijanci sada zovu Srbima one Bosance koji su primili ortodoksno hriscanstvo iz Bizanta. I oni su Bosanci,samo su,kao I"Hrvati"iz Bosne izdali svoju zemlju. I sto suruju Covic sa Nakirom,isto je kao kada su Aljo I Frano vezali zastave pa Tudjmo izvrsio agresiju na BiH.Bio sam svega toga svjedok.Neka Bakir za sebe pravi sporazume sa"Hrvatima",a Bosance pusti na miru I okrene se Sebiji I biznisu.A normalni ljudi ne prave razliku medju narodima:covjek je covjek-crn,bijel,katolik,muslim.busita isl.Ali,tesko je biti covjek,a treba da bude. Zato,Ivo,poslusaj onu malu iz Sarajeva:prste sebi od Bosne I hercegovine, vec ih mijesaj po svojoj Hrvatskoj,jos malo,pa nestalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije