Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikrivena smrt?

Misteriozna smrt ruskog špijuna koji je sudjelovao u izradi kompromitirajućeg dosjea o Trumpu

putin sechin
Foto: Reuters/Pixsell
28.01.2017.
u 21:20

Steeleu se sada gubi svaki trag. Odlučio se privremeno skloniti na sigurno jer se boji za svoj život

Kremlj možda prikriva ubojstvo Olega Erovinkina, bivšeg KGB-ova generala koji je pomogao britanskom obavještajcu Christopheru Steeleu (bivšem pripadniku MI6) da otkrije dokumente koji kompromitiraju američkog predsjednika Donalda Trumpa ( u kojima stoji da je Rusija navodno pomogla izbor Trumpa za novog predsjednika, kao i o njegovom seksualnom životu).

Erovinkin je pronađen mrtav u svom Lexusu 26. prosinca. Iako se tvrdilo da je umro od srčanog udara, vjeruje se da je ubijen upravo zbog svoje uloge u kompromitirajućim dokumentima. Iz mrtvačnica u Rusiji nije donijet zaključak o uzroku smrti, piše Daily Mail.

Erovinkin je opisan kao ključni posrednik između Igora Sechina, bivšeg zamjenika premijera i ruskog predsjednika Vladimira Putina. Agent Steel je u dokumentaciji, koja je objavljena istaknuo je kako je imao izvor blizak Sechinu. On je rekao da je izvor otkrio navodne veze između pristalica američkog predsjednika i Moskve. U vrijeme Erovinkinove smrti, ruska državna novinska agencija izvijestila je da je njegovo tijelo pronađeno u crnom Lexusu i da je glavna istraga u tijeku. Prva je informacija bila da je umro od srčanog udara iako iz mrtvačnice nije potvrđen točan uzrok njegove smrti.

Ruski sigurnosni stručnjak napisao je na svom blogu, kako vjeruje da je Erovinkin bio Steeleov izvor za dokumente. Napisao je da nema sumnje da je dosje bio na Putinovom stolu u vrijeme kada je on umro. - On je imao motiv da traži - i nađe krticu - napisao je.

Podsjetimo, Steele se gubi svaki trag. Naime odlučio se privremeno skloniti na sigurno jer se boji za svoj život što je otkrio njegov bliski prijatelj. Nagađa se da bi mogao biti u sigurnoj kući britanske obavještajne službe MI6 za koju je svojedobno radio. 

> > Nestao britanski obavještajac koji se navodi kao autor kompromitirajućih dokumenata o Trumpu

Komentara 10

Avatar tomislav21
tomislav21
02:07 29.01.2017.

hehe,, lažne vijesti ,,,Dosadni ste,,,,,

ST
stomugromova
08:50 29.01.2017.

Christopher Steel je učestovao u false flag operaciji diskreditacije Trumpa .Kad je na kraju izašlo u javnost da se radi o falsifikatu,odjednom je nestao.Nije čudo da se boji za život kad ga njegovi nalogodavci žele likvidirati.Neka se javi Sorošu,možda mu on pomogne.Opet se MI6 osramotio.

Avatar tomislav21
tomislav21
02:09 29.01.2017.

ah zaboravi Večernji list autor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije