Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koridor 5c

Čović: bošnjačka politika opstruira izgradnju autoceste kroz Hercegovinu

Dragan Čović
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
05.01.2017.
u 11:15

Ne da se kaska s izgradnjom autoceste, autocesta se kroz Hercegovinu uopće ne gradi, kaže Čović

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović izjavio je kako bošnjačke stranke sustavno opstruiraju izgradnja autoceste kroz Hercegovinu te je upozorio da to predstavnici hrvatske politike više neće dopuštati.

„Ne da se kaska s izgradnjom autoceste, autocesta se kroz Hercegovinu uopće ne gradi. Nemamo ni jednog kilometra izgrađenog. Od tristo potencijalnih kilometara koridora 5c od juga do Save, izgrađeno je tek par kilometara u Hercegovini, od Bijače i onda dolazite na jednu lokalnu cestu gdje vam je svetište, gdje ljudi do Međugorja dolaze doslovno makadamskim putem“, rekao je Čović u intervjuu za mostarski portal Hrvatski medijski servis. Pri tome je pojasnio kako se time pokazuje odnos prema čitavoj Hercegovini, ne samo prema Hrvatima. U međuvremenu se, naveo je Čović, intenzivno gradi autocesta između Sarajeva i Zenice te obilaznice oko Sarajeva dok je istodobno područje Hercegovine i Mostara potpuno zapostavljeno. Po njegovim riječima bošnjačke stranke potiču bošnjačke građane koji potpisuju peticije i protive se izgradnji autoceste na području Hercegovine.

„Imamo resornog ministra i činimo sve da ispravimo ove anomalije i ja sam uvjeren da će svi razumjeti da će se morati istim intenzitetom graditi i južna zaobilaznica grada Mostara koja se gradi 15 godina, i sjeverna zaobilaznica, odnosno petlja oko Mostara. On je najavio i da će se graditi brza cesta koja bi Mostar povezala s Tomislavgradom i Livnom, te s Dalmatinom.

„Jednakom dinamikom se mora graditi i brza cesta kroz Hercegovinu jer je planirana prije 10 ili 12 godina. To moraju znati predstavnici bošnjačke politike kada smo se dogovarali i napravili ustupak na njihovo inzistiranje da koridor 5c prijeđe na lijevu obalu rijeke Neretve“, rekao je Čović. Pri tome je poručio da hrvatska politika više neće pristajati na zaobilaženje većinskih hrvatskih područja kroz Hercegovinu i Središnju Bosnu.

HDZ BiH, kojemu je na čelu Dragan Čović, u vlasti je zajedno s bošnjačkim strankama, Strankom demokratske akcije i Saveza za bolju budućnosti BiH.

>> Moramo biti oprezniji kad govorimo o terorističkoj prijetnji iz BiH

Komentara 6

DU
Deleted user
11:44 05.01.2017.

Zašto nemaš hrabrosti otvoreno im reći da će se hrvati odcijepiti od njih. Kao što im Dodik je rekao.

IB
ibiza
13:15 05.01.2017.

pa cemu se cudis svatko gleda za sebe i svoje nista novo....bit ce i gore.....

GR
granit1
21:09 05.01.2017.

Ti Covicu kao da si s Marsa pao, pa neznas tko su i kakvu politiku vode muslimani u BiH,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije