Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajvan

Brod sa 49 ljudi nestao s radara, vlasti nestanak objavile tek nakon deset dana

ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
09.03.2015.
u 14:40

Tajvanske vlasti pokrenule su opsežnu pretragu te su za pomoć zamolile Argentinu i Veliku Britaniju

Tajvanski ribarski brod sa 49 članova posade nestao je u s radara na jugu Atlantskog oceana nakon što je kapetan broda u ranim jutarnjim satima javio da tonu, javlja News24.

Lovac na lignje "Hsiang Fu Chun" težak 700 tona izgubio je kontakt 26. veljače oko 3 sata ujutro. U trenutku nestanka nalazio se oko 3148 kilometara od Falklandskih otoka

Tajvanske vlasti pokrenule su opsežnu pretragu te su za pomoć zamolile Argentinu i Veliku Britaniju.

 - Još uvijek ne znamo gdje je brod i što se točno dogodilo, kazao je Huang Hong-yen, glasnogovornik Ribolovne agencije i dodao kako je vlada pokrenula istragu odmah nakon što je brod izgubio vezu te da nema dokaza da je brod potonuo.

Opremljen je  sustavom za automatsko odašiljanje signala za pomoć u slučaju određenog pritiska vode, no takav signal zasad nije zabilježen.

Tajvansku javnost zanima zašto su vlasti tako dugo čekale da objave informacije o nestanku broda.

>> Nova teorija: MH370 su oteli Rusi i odveli ga u Kazahstan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije