Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE, 30. PUT

Zlatni iz Melbournea 2007. biraju najzlatnijeg iz Budimpešte 2017.

Hrvatski vaterpolisti u Dubrovniku
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
08.12.2017.
u 19:16

Tko bi mogao biti ovogodišnji laureat? Tko će se pridružiti plejadi velikana poput Perice Bukića, Dubravka Šimenca, Mile Smodlake, Siniše Školnekovića...?

Kao da smo počeli jučer, ali vrijeme brzo curi i brojke su neumoljive. Večernji će list sljedećih dana jubilarni, 30. put birati najboljeg vaterpolista godine. A hrvatski “vodometaši” potrudili su se da nam na pravi način čestitaju okruglu obljetnicu: nakon deset godina, ponovno su na krovu svijeta. Najbolji od najboljih, na SP-u u Budimpešti pokorili su sve najjače reprezentacije - na čelu s Mađarskom u finalu.

Rudić sad kormilari žirijem

Izabranici Ivice Tucaka još su se na završnom turniru Svjetske lige u ruskom gradu Ruzi okitili broncom, a uspješni su bili i oni mlađi - juniori do 20 godina na SP-u u Beogradu također su igrali u finalu, ali su na kraju ostali srebrni. U takvoj odličjima ukrašenoj godini užitak je birati najboljega.

A čast da biraju najzlatnijega među zlatnima ukazali smo također zlatnima i također svjetskim prvacima, ali onima iz Melbournea 2007. godine. Neki od njih još igraju (Bušlje, Joković, Pavić, Marković, Burić i Kunac), pa će i sami biti u konkurenciji za izbor najboljega, ali puno njih već je završilo karijeru i mogu udovoljiti našem temeljnom kriteriju za izbor članova žirija - da budu bivši. Od tadašnjih članova nacionalne selekcije izabrali smo Franu Vićana, Samira Barača, Zdeslava Vrdoljaka, Mihu Boškovića, Tea Đogaša i Igora Hinića, a njima smo pridodali i tadašnjeg kormilara, najuspješnijeg vaterpolskog izbornika na svijetu Ratka Rudića. Imamo, dakle, kompetentan žiri pa smo uvjereni da će trofej namijenjen najboljemu i 30. put otići u prave ruke.

Tko će se pridružiti plejadi?

A tko bi mogao biti ovogodišnji laureat? Tko će se pridružiti plejadi velikana poput Perice Bukića, Dubravka Šimenca, Mile Smodlake, Siniše Školnekovića...? Teško je to prognozirati, uvijek su moguća i iznenađenja, ali uvjereni smo da će naš žiri odvagnuti najpreciznije. A kandidati su praktično svih 13 iz Budimpešte: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Javier Garcia i Ivan Marcelić.

Odgovor ćemo doznati u petak 15. prosinca na završnoj svečanosti u Kristalnoj dvorani hotela “Westin” u Zagrebu, u sklopu “Noći svjetskih prvaka” koju organiziramo u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom i uz nastup glazbene dive Nine Badrić.

(Sutra sedmoricu najboljih bira Frano Vićan)

Dosadašnji laureati 

1988. - Igor Milanović (Partizan)

1989. - Igor Milanović (Mladost)

1990. - Igor Milanović (Mladost)

1991. - Perica Bukić (Jadran/Mladost)

1992. - Perica Bukić (Mladost)

1993. - Dubravko Šimenc (Pescara)

1994. - V. Kobešćak/R. Vrbičić (Mlad./Solar.)

1995. - Siniša Školneković (Mladost)

1996. - Siniša Školneković (Mladost)

1997. - Siniša Školneković (Jadran)

1998. - Perica Bukić (Mladost)

1999. - M. Smodlaka/D. Šimenc (Jug/Mlad.)

2000. - Mile Smodlaka (Jug)

2001. - Mile Smodlaka (Jug)

2002. - Ratko Štritof (Mladost)

2003. - Igor Hinić (Brescia)

2004. - Mile Smodlaka (Jug)

2005. - Josip Pavić (Mladost)

2006. - Mile Smodlaka (Jug)

2007. - Miho Bošković (Jug)

2008. - Frano Vićan (Jug)

2009. - Igor Hinić (Mladost)

2010. - Damir Burić (Pro Recco)

2011. - Josip Pavić (Mladost)

2012. - Josip Pavić (Mladost)

2013. - Nikša Dobud (Jug)

2014. - Sandro Sukno (Primorje)

2015. - Sandro Sukno (Primorje/Pro Recco)

2016. - Marko Bijač (Jug)

2017. - ?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije