Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetničko klizanje

Zlatna pirueta u Zagrebu od 2. do 5. prosinca

04.12.2014., Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb - 47. Zlatna pirueta Zagreba 2014.  Parovi, kratki program, Olga Bestandigova - Ilhan Mansiz, Turska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
23.11.2015.
u 13:10

Među natjecateljima naći će se neka velika imena među kojima i Aliona Savčenko, osvajačica europskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

Najstarije klizačko natjecanje na Svijetu Zlatna pirueta održat će se od 2. do 5. prosinca 2015. u Ledenoj dvorani Doma sportova, a među natjecateljima naći će se neka velika imena među kojima i Aliona Savčenko, osvajačica europskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

U zagrebačkom Domu sportova prosinac je svake godine rezerviran za ledene sportove, a posebno mjesto već punih 48 godina zauzima Zlatna pirueta Zagreba, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju. Ovogodišnja 48. Zlatna pirueta dovodi u Zagreb velika imena, a najzvučnije ime je Aliona Savčenko koja je od 2006. za reprezentaciju Njemačke sa svojim bivšim partnerom Robinom Szolkowim osvojila pet svjetskih i četiri europska zlata te dvije olimpijske brončane medalje. Na Zlatnoj pirueti klizat će s novim partnerom Brunom Masottom

Hrvatsku će predstavljati Lana Petranović i Michael Lueck, prvi par nakon više od 40 godina. Lana i Michael nastupili na ISU CS natjecanju u Talinu gdje su osvojili bodove za nastup na Europskom prvenstvu. 

U muškoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Nicholas Vrdoljak te sve uspješnija klizačica Tena Čopor. Vrdoljak je rođen i živi u Chicagu, ali je izrazio želju da kliže za Hrvatsku. O njegovoj kvaliteti govori činjenica da je izborio nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Na Zlatnoj pirueti pokušat će osvojiti bodove za nastup na Europskom prvenstvu te će nakon dosta vremena Hrvatska imati predstavnike na največim međunarodnim klizačkim natjecanjima.

Osim njih na Zlatnu piruetu dolaze i jake reprezentacije iz Rusije, SAD-a, Italije, Francuske i Japana.

>>Ledena princeza: Hana je manijak za klizanje

Komentara 1

MO
mojazemlja
18:11 23.11.2015.

Bacanje(opet)novca..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije