Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAKA SA SREDNJAKA

Željko Mavrović je zbog bolesti kćeri prošao pakao i potrošio milijune: Pala je u komu na 15 dana

Zagreb: Otvorenje supermodernog boksačkog centra u paviljonu 18 Zagrebačkog velesajma
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
08.03.2023.
u 10:02

'Nakon toga smo tri godine radili s njom, pokazivala je neki napredak, ali u jednom trenutku kao da je odbacila sve vrste terapija... Jelena i ja smo se puno puta oprostili od Arijane' rekao je prije nekoliko godina legendarni boksač

Slavni hrvatski boksački olimpijac Željko Mavrović jedan je od najboljih boraca kojih smo imali, a povratnički meč nakon dugačke stanke odradio je u 52. godini. Neuništiva 'šaka sa Srednjaka' najpoznatiju borbu imao je protiv Lennoxa Lewisa, ali povijesni pojas nije uspio osvojiti iako je pružio jako dobar otpor legendarnom Britancu. Bilo je to već davne 1998. godine u borbi za WBA titulu u superteškoj kategoriji. Željko je u braku 25 godina s magistricom sociologije Jelenom, a s njom je prošao i teške trenutke zbog kćeri Arijane. 

Zbog bolesti kćeri Arijane ostali su bez svega. Naime, obitelj Mavrović se prije mnogo godina suočila s teškom bolešću Arijane, a zbog koje je na liječničke troškove Željko potrošio milijune i prodao sve svoje vrijedne trofeje. Arijana je s dvije godine oboljela od meningitisa koji je ostavio velike posljedice na njezino zdravlje, a Željko je u nuždi potražio pomoć nadriliječnika te ostao bez svega zbog prevaranatice.

- Ona na nekoj svojoj razini vidi da je s malenom sve dobro, da će ona biti zdravo dijete, da će biti zdrava žena i normalan čovjek. I ja sam u to vjerovao - rekao je jednom prilikom Mavrović o ženi koja mu je tvrdila da će mu pomoći izliječiti kćer, a zapravo ga je samo opljačkala, piše Story

- Tijekom ovih zadnjih godina za ništa neću naglasiti da me toliko značajno rastužilo osim da dijete, koje odgajam i koje volim, nije imalo sreće. Često sam znao plakati s tim djetetom. S dvije godine bila je potpuno normalno dijete, ali dogodila joj se upala mozga. U roku od par sati od prekrasnog djeteta, koje ima sve mogućnosti i svu sreću svijeta ispred sebe, pala je u komu i petnaestak dana se nije izvlačila iz nje. Nakon toga smo tri godine radili s njom, pokazivala je neki napredak, ali u jednom trenutku kao da je odbacila sve vrste terapija... Jelena i ja smo se puno puta oprostili od Arijane - rekao je prije nekoliko godina Željko na ovu temu.

Danas boksačka legenda živi mirnim i povučenim životom, a znao je biti i stručni sukomentator na boksačkim priredbama koje je prenosila RTL televizija

 

Komentara 8

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
12:30 08.03.2023.

Samo onaj tko se dugo godina bori sa bolešću u obitelji zna koliko je to teško i iscrpljujuće i fizički i psihički i financijski.

KA
kažemja
21:39 08.03.2023.

Željko,bio si legenda i ostat ćeš zauvijek.Nosiš težak križ ,želim tebi i tvojoj obitelji što manje patnje i boli.

DU
Deleted user
12:48 08.03.2023.

Makrobiotika - najveći promašaj za profi sportaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije