Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI FRANCUZI

Zagreb slavi Slovenca: Ovo su mi dvije najveće obrane karijere

18.02.2018.
u 11:11

U prvom poluvremenu primili smo samo osam pogodaka, što je bilo savršeno - rekao je Zlatko Saračević, trener “plinara”.

Pobjedom nad Nantesom (23:22), rukometaši PPD Zagreba ostali su dva kola prije kraja igranja po skupinama u utrci za plasman u osminu finala Lige prvaka. Umalo je ova pobjeda bila beznačajna da je Wisla osvojila bodove u Barceloni. A poljski doprvak bio je blizu pobjede u Blau Grani. Imali su plus četiri, imali su zadnji napad za izjednačenje, ali je Šime Ivić promašio. Srećom po “plinare”.

Fanatična obrana

- Samo smo ovako fanatičnom igrom u obrani mogli dobiti ovu utakmicu. I ponosan sam na svoje dečke, od prvog do zadnjeg koji su igrali i sve one koji su sjedili na klupi i bodrili ostale. U prvom poluvremenu primili smo samo osam pogodaka, što je bilo savršeno - rekao je Zlatko Saračević, trener “plinara”.

Imali su zagrebaši sinoć dva junaka, jednog na vratima - Urha Kastelica i jednog u vanjskoj liniji - Domagoja Pavlovića. Jedan je branio drugi je zabijao.

- Ostali smo u igri za osminu finala. To je najvažnije. Da, obranio sam dvije ključne lopte, prvo sedmerac, a onda i onu kontru. Oba puta obranio sam u trenutku kada je Nantes prijetio izjednačenjem. Kad malo bolje razmislim, možda su ovo bile moje dvije najveće obrane u dosadašnjoj karijeri - rekao je slovenski reprezentativni vratar.

Pohvalio je suigrače koji su u obrani odigrali jako, jako dobro.

- Naravno da bez pomoći obrane ne bih ni ja obranio neke lopte. Ma, sve nam se baš super poklopilo. Moram pohvaliti i gledatelje koji su nam u završnici puno pomogli, premda ih nije bilo previše. Sada idemo u goste Szegedu i moramo ići na pobjedu kako bi sami odlučivali u zadnjem kolu o prolasku u osminu finala - rekao je Kastelic i dodao za kraj:

Morali smo “pilati”

- Moram reći da sam bio malo iznenađen kada je Europski rukometni savez upravu našu utakmicu proglasio utakmicom tjedna. Bilo je tu još dobrih utakmica. Mislim da svojim odabirom nisu pogriješili, jer je bilo jako napeto i uzbudljivo.

Saračević nije puno mijenjao. Cijelu utakmicu odigrao je sa samo četiri vanjska igrača - Damirom Bičanićem, Domagojem Pavlovićem, Josipom Valčićem i Zlatkom Horvatom, koji je cijelu utakmicu odigrao na mjestu desnog vanjskog pucača. A odigrao je na tom mjestu za ocjenu pet. Ne samo zbog četiri pogotka, već i zbog nekoliko atraktivnih asistencija.

- Namjerno nisam htio puno mijenjati jer sam tražio od mojih igrača da “pilaju” u napadu sve dok suci ne podignu ruku za pasivnu igru. A za “pilanje” su mi trebali iskusni igrači. Kada sam već vidio da mogu dobiti Nantes, nisam htio riskirati ni s Vekićem, ni s Mrakovčićem. Nešto malo je igrao Lučin - rekao je Saračević.

I dok se zagrebaši bore za osminu finala, Nantes još nije odustao od prvog mjesta u skupini.

- Igramo kod kuće s Vardom i idemo u goste RN Löwenu. Trebaju nam obje pobjede. Ne bi bilo dobro da na kraju budemo drugi, jer bi u osmini finala morali igrati protiv Montpelliera, a oni nam nikako ne odgovaraju - rekao je Jerko Matulić, krilo Nantesa. 

U drugoj utaimici zagrebove skupine, Barcelona je pogotkom Syprzaka osvojila dva boda u susretu protiv Wisle (28:27). Kod gostiju Lovro Mihić postigao je četiri pogotka, dok se Šime Ivić nije upisao među strijelce.

U skupini B rukometaši PSG-a (trener Zvonimir Serarušić, Stepančić 2) pobijedili su Flensburg sa 29:21, dok je Veszprem (Alilović, Sulić) svladao Meškov (Pešić10 obrana, Vukić 1) sa 34:22. U trećoj utakmici ove skupine Kielce (F. Ivić 12 obrana, Štrlek 6, Mamić 4) je bez većih problema svladalo Celje (Bećiri Slišković) sa 37:31.

Komentara 1

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
12:15 18.02.2018.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije