Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE ĆORIĆ

Zaboravljeni Hrvat nikad nije vrijedio ovako malo. A tepali su mu da je novi Luka Modrić

Deauville: Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening na igralištu Parc de Loisirs
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
21.03.2023.
u 20:21

Ćorić je 2016. debitirao za vatrene pa dvije godine kasnije prešao u Romu. No, u Italiji je odigrao ukupno 48 minuta, iako je i dalje član kluba. I ostali Hrvati u Serie A bilježe padove...

Ante Ćorić debitirao je za hrvatsku reprezentaciju u svibnju 2016. u minimalnoj pobjedi protiv Moldavije. Trebao je to biti tek početak za tada veliku nadu Dinama, no danas 25-godišnji veznjak u kockastom je dresu zaigrao još samo triput, a posljednje minute imao u susretu s Estonijom koji se igrao nepunih 12 mjeseci kasnije. U ljeto 2018. Maksimir je zamijenio Romom u šest milijuna eura vrijednom transferu, koji je, kako će se kasnije uspostaviti, bio promašaj. 

Ćorić je nestao s radara, izgubio se na nogometnoj karti, selio s posudbe na posudbu, a za Vučicu, čiji je i danas formalno član, odigrao tri utakmice. Odnosno, ukupno 48 minuta. Zlatko Dalić, jasno, nije ga zvao u svojem pet godina dugom mandatu na klupi vatrenih; sve minute za Hrvatsku odigrao je pod Antom Čačićem, koji ga je zvao i na Euro u Francusku, ali na kraju ostao samo veliki talent, danas daleko od ozbiljnog nogometa. 

S takvom se procjenom slaže i njemački portal Transfermarkt, koji je ažurirao vrijednosti igrača u Serie A. Ćorić nikad nije vrijedio manje u karijeri nego sad. Naime, prva cijena u Dinamu iznosila mu je milijun eura, a u studenom prošle godine pao je na 500 tisuća eura. Antina nova vrijednost je 400 tisuća eura, što mu se dosad nije dogodilo u seniorskom nogometu. 

Tepali su mu da je novi Luka Modrić, a sad u Rimu ima ugovor koji istječe za tri mjeseca i rođeni će Zagrepčanin biti slobodan pronaći novu sredinu. Almeria, nizozemski VVV-Venlo, Olimpija Ljubljana pa Zurich - posudbe na koje ga je redom slala Roma također nisu dale značajne rezultate. 

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Može li promijeniti situaciju, ostaje vidjeti, ali sve ovisi o njemu. Najvrjedniji igrači talijanske lige sada su Napolijevi Victor Osimhen (100 milijuna) i Khvicha Kvaratskhelia (85 milijuna eura), koji će po svemu sudeći osvojiti naslov s klubom. Treći je Interov Lautaro Martinez (80 milijuna eura).

Što se Hrvata tiče, svi su, baš kao i Ćorić, u padu. Marcelo Brozović dosad je vrijedio 35 milijuna, a nova cijena mu je za sedam milijuna eura manja. Rebić i Pašalić pali su za tri milijuna, a Vlašić i Moro za dva milijuna eura. 

Sve promjene pogledajte OVDJE

Komentara 5

Avatar utunelu
utunelu
07:48 22.03.2023.

sjecam se slučaj Čorić..klinac kojeg je naravno mamic doveo u dinamo i na svoj lazljiv prevaratnski nacin pokusao utrapiti za nerealan novac,,, A klinac misli za sebe da je Messi i po njega dolazi Mn city ..naravno da oni ne poznajuci inozemni nogomet i mentalitet ,Čorić misli da je on zvijezda i da ce igrati u prvoj ekipi..i krecu pregovori ja bih placu 120 000 tjedno necu biti rezerva ..potpuno dezinformiran naravno jer mu je Mamic napunio glavurdu i agenti MAN.city slusaju sta ovi lupetaju..Man city je njega htio kupiti za u-23 ako bi bio i rezerva to bi bio vrhunski uspjeh..i to je bio pocetak kraja naravno da nije nikad igrao u Citiju

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
23:15 21.03.2023.

Ante Ćorić je pravi hrvat i on ima potencijal da uz Boga i domoljublje ponovo zablista i domoljubno obnovi svoju karijeru u NK Hrvatski Dragovoljac, HNK Grude ili HNK Zrinjski Mostar.

DU
Deleted user
21:57 21.03.2023.

Luka bi trebao osnovati svoju nogometnu agenciju i davati instrukcije održavati seminare i voditi treninge glede fizičke kondicije ovakvih talentiranih igrača kojima vremenom loši treneri upropaste dalji vrhunski razvoj. Ćiro je to znao prepoznati , Luka bi ga daleko više nadvisio .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije